Devlet Zarar Etmesin Diye Hibe Edilen Hayvanları Kabul Etmedi!

Bursa'nın İnegöl ilçesinde 'Genç Çifti Desteklemeleri' çerçevesinde 7 çiftçiden 4'üne 5'er büyükbaş hayvanın teslimi gerçekleştirildi. 3 çiftçi ise hibe edilen hayvanları söylenen özelliklerde olmadığı için kabul etmedi.

17.11.2018-17:32 - (Son Güncelleme: 17.11.2018-17:26) Devlet Zarar Etmesin Diye Hibe Edilen Hayvanları Kabul Etmedi!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan Genç Çiftçi Desteklemeleri projesi çerçevesinde, Bursa'nın İnegöl ilçesinde büyükbaş hayvan yardımı alan genç girişimcilere, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü görevlileir tarafından Hayvan Pazarı'nda büyükbaş hayvanları verildi. Sabah saatlerinde Kaymakam Şükrü Görücü ile İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Ekren'in katıldığı törende, 7 genç çiftçiden 4'üne 5'er büyükbaş hayvanın teslimi gerçekleştirildi. 3 çiftçi ise hibe verilen hayvanları, kendilerine söylenen özelliklerde olmadığı söylenekere kabul etmedi.

"GELEN HAYVANLAR SÖZLEŞMEYE UYMUYOR"

Genç Çifti Desteklemeleri projesine eşi ismine başvurduğunu söyleyen Cemal Özdemir, "Gelen hayvanları gördük, sözleşmede söylenen koşullarda değil. Hayvanların canlı ağırlığı 150 kilo yok ve ırk bir hayvan değil. Durum böyle olunca biz de gelen hayvanları kabul etmedik. Devletten hayvan başına 6 bin TL alınıyor. Firmalar bunları temin ediyor. Bu hayvanların ederi 2 bin ila 2 bin 500 TL eder. Çifti dahi 6 bin TL etmiyor. Aynı biçimde başka yerlerde de böyle problem oldu. Devletimiz bir el atmıştır, bize iyi gelir dedik fakat gelen hayvanlar problemli, ırkı ve geleceği olmayan hayvanlar. Tanesi 6 bin TL'ye mal edilen hayvanların çifti 6 bin TL etmiyor. Devletimiz zarar etmesin diye bunları kabul etmiyoruz" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal