Deprem Sonrası Telefon Hatları Neden Kesildi? Çözüm Yolları Neler?

İstanbul'da meydana gelen 5.8 şiddetindeki depremin ardından telefon hatlarından kesinti yaşandı. Telefon hatlarında yaşanan kesintinin sebebi neydi?

27.09.2019-10:57 - (Son Güncelleme: 27.09.2019-10:55)

İstanbul'da Silivri açıklarında meydana gelen sonrası insalar yakınlarından bilgi almak amacı ile telefonlara yöneldi. Fakat arama yapan kullanıcılar deprem sonrası 5- 10 dakika karşı tarafa ulaşamadı. Yaşanan yoğunluktan dolayı telefon hatları kitlendi.

Telekominasyon şirketlerinden yapılan açıklamalara göre depremde internet alt yapısının zarar görmediği fakat ses aramalarındaki yoğunluk nedeni ile hatlarda kesinti yaşandığı açıklandı.

PEKİ ACİL DURUMLARDA NE YAPILMALI

Afed durumarında sesli aramala servislerinde yoğunluk oluşa bilme durumuna karşı sms'in kullanılması ya da hatlarda yaşanacak yoğunluklara karşı internetin kullanılması gerekir.

Ayrıca Afed durumuna karşı konum bilgilerinin açık tutulması ve birinci dereden akrabalar ile paylaşılması tavsiye diliyor.

Tütk Telekom, Turkcell ve Vodafone'dan yapılan açıklamaya göre deprem sonrası mobil hatlardaki yoğunluk sebebi ile kesinti yaşandığı, sabit ses, geniş bant ve fiber altyapıda her hangi bir sorun ve kesinti yaşanmadığı kaydedildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal