Demokrat Parti Toplantısı Gerçekleşti

Demokrat Parti’nin Genişletilmiş Temsilciler Meclisi Toplantısı’na, Türkiye’nin dört bir yanından yoğun katılım sağlandı. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal başkanlığında gerçekleştirilen ve “Türkiye Demokrasiye Geçiyor” sloganı ile tanıtılan toplantıda Uysal, manifesto maddelerini açıkladı.

04.12.2019-18:26 - (Son Güncelleme: 04.12.2019-18:27)

Demokrat Parti, Ankara’da ülke genelinde parti delegelerini ve tüm demokratları kapsayacak şekilde “Türkiye Demokrasiye Geçiyor” sloganıyla Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal başkanlığında geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirdi.

Beklenenin üzerinde bir kalabalık ile gerçekleşen toplantının coşku ve kalabalığının büyük bölümünü İstanbul İl Başkanı Ekrem Eray Arda önderliğindeki İstanbul teşkilatı oluşturdu. Yoğun İstanbul katılımı ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen demokrasiye, özgürlüğe gönül vermiş vatandaşlarla birlikte dolan salon son dönemlerdeki en görkemli toplantılarından biri olarak addedildi.

Temsilciler toplantısı bu sene “Türkiye Demokrasiye Geçiyor” sloganı ile yapıldı. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal “radikal demokrat deklarasyon” adıyla bir açıklama yaptı.
Demokrat Parti Genişletilmiş Temsilciler Meclisi Toplantısı’nda açıklanan deklarasyonda bir çok dikkat çeken maddeler yer aldı. Farkındalık yaratan açıklamaları ve çalışmalarıyla takdir toplayan Demokrat Parti’nin açıkladığı manifesto maddeleri ise şöyle:

Devlet Başkanlığı ile Parti Başkanlığı birbirinden ayrılmalıdır.

Yargı bağımsızlığını sağlayacak ilk adım olarak HSK’nın yapısı ve üyelerinin seçimi değiştirilmeli, yargı siyasetin etki ve denetiminden çıkarılmalıdır.

Gazi Meclisimizin millet adına ifa ettiği “Bütçe Hakkı” Meclise iade edilmelidir. Bütçe, milletimizin temsilcileri tarafından, onların rıza ve iradesine uygun bir biçimde yapılmalıdır.

Siyasi Partiler Kanunu en hızlı şekilde değiştirilmelidir. Temsilde Adaletin bir gereği olarak; seçim barajı kaldırılmalı, siyasi parti genel başkanlarının makam odalarını “seçim bölgesi” haline getiren, millet iradesini sakatlayan aday belirleme süreci değişmeli ve ön seçim şartı getirilmelidir. Denetim ve temsil ilişkisinin kuvvetlenmesi için “daraltılmış bölge” seçim sistemi uygulanmalı, her seçim bölgesinde milletvekili sayısının iki katı kadar aday belirlenerek “tercih sistemi”ne geçilmelidir.

TRT, Anadolu Ajansı, Basın Yayın İlan Kurumu ve RTÜK özerkleştirilmelidir. Yönetimleri, TBMM’de grubu bulunan siyasi partiler tarafından eşit bir şekilde belirlenmelidir.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal