Darbeci Pilottan Önce İtiraf Sonra İnkar

15 Temmuz Darbe Girişimi'nde Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne iki adet bomba atan darbeci pilot suçunu sorguda önce inkar etti sonra itiraf etti. Mahkemeye çıktığında ise itirafını tekrardan inkara çevirdi.

13.03.2019-14:08 - (Son Güncelleme: 13.03.2019-13:36) Darbeci Pilottan Önce İtiraf Sonra İnkar

Darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanması sonucu yakalanan darbeci pilot, sorgusu sırasında önce silahsız uçtuğunu söyleyerek bombalama yapmadığını belirtti. Sorgusu devam ederken suçu kabul eden ve itiraf eden darbeci pilot Mehmet Yurdakul mahkemede bu itirafını geri çekerek suçu gerçekleştirmediğini belirtip suçunu inkar etti. 

ESKİ YARBAY GERİ PÜSKÜRTÜLÜNCE YARDIM İSTEDİ

Darbenin ilk saatlerinde eski Yarbay Ejder Yıldırım zırhlı araçlarla bir grup darbeciyle beraber Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne saldırdı. Saldırının geri püskürtülmesi üzerine Akıncı Üssü'nden yardım ve hava harekatı talep etti. Bu talebi cevap bulan Yıldırım'ın talimatıyla iki F-16 üsten havalandı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü bombalandı. Bombardımanı itiraf eden ikinci pilot İlhami Aygül'de telsiz konuşmalarıyla sabit olmak üzere saldırının tüm detaylarını anlattı. Birinci pilot Mehmet Yurdakul'la beraber aynı anda emniyet binasına iki bomba attıklarını itiraf etti.

DARBECİLERİN KONUŞMALARI TELSİZDE

Darbecilerin konuşmaları tesliz kayıtlarında kaydedildi ve delil olarak kullanıldı. Darbecilere eski bir yüzbaşı olan Mustafa Mete Kaygusuz Akıncı Üssü'nden komuta etti. Yardımcı pilot İlhami Aygül Mustafa Mete Kaygusuz'un komutasını ve birinci pilot olan Mehmet Yurdakulun bombalama eylemini gerçekleştirdiğini itirafı sonrası Mehmet Yurdakul'un ifadesi de çürümüş oldu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal