Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu'nun Yapısı Netleşiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanmasın ile birlikte kurulan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu'nun yapısı da belirginleşmeye başladı.

28.05.2019-18:10 - (Son Güncelleme: 28.05.2019-18:04)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu'nun yapısı belli olmaya başladı.

"MİLLETE VE DEVLETE HİZMETİ GEÇMİŞ" OLMA ŞARTI  

Habertürk'ten Çimen Çetin'in haberine göre yayınlanan kararname ile, "millete ve devlete hizmeti geçmiş", "bilgi ve birikim sahibi kişilerin bu kazanımlarından istifade edilebilmesi amacıyla" oluşturulan Cumhurbaşkanlığı YİK'e hayatta olan tüm Meclis Başkanlığı ve Meclis Başkanvekilliği yapmış isimlerin davet edildiği öğrenildi.

ÜST DÜZEY İSİMLERE DAVET GİTTİ  

Edinilen bilgilere göre  Hikmet Çetin, Bülent Arınç, Köksal Toptan, Mehmet Ali Şahin, Cemil Çiçek, İsmet Yılmaz ve İsmail Kahraman'a kurul üyelikleri için teklif götürüldü. Çiçek, Arınç, Toptan, Şahin ve Kahraman'ın kurul üyesi olmayı kabul ederken, Eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin'in ise, teklife teşekkür edip kurulda yer almayı kabul etmediği öğrenildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal