Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beyaz Saray'da!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ve eşi Melania tarafından karşılandı.

13.11.2019-20:08 - (Son Güncelleme: 14.11.2019-11:22)

Cumhurbaşkanı Erdoğan beraberindeki heyetle Beyaz Saray'a ulaştı.

İKİ LİDER ORTAK BASIN TOPLANTISI DÜZENLEYECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump Beyaz Saray'da 20.00'de bir araya geldi. Görüşmenin 1,5 saat sürmesi planlanıyor. Kritik görüşmede, her iki ülke adına önemli konuların ele alınacak.

Görüşmenin ardından iki lider kameraların karşısına geçecek ve ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'ın daveti üzerine çalışma ziyareti gerçekleştirmek için geldiği Washington'da, ABD'li iş insanları ile bir araya geldi.

ERDOĞAN-TRUMP GÖRÜŞMESİNDE ANA MADDESİ SURİYE

Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasındaki tarihi görüşmede, Suriye konusunda varılan mutabakatın hangi ölçüde uygulandığı ve ABD'nin yeni dönemde YPG/PKK ile ilişkisi konularının öncelikli olarak ele alınması öne sürülüyor.

Beyaz Saray'da 13 Kasım Çarşamba günü önce baş başa, sonra da heyetler arası görüşmede bir araya gelecek iki liderin ajandasında birçok önemli dosya bulunuyor.

İkili ilişkilerin son dönemdeki istikametini büyük oranda belirleyen Barış Pınarı Harekatı sonrasında Suriye'nin kuzeyindeki gelişmeler ve iki ülke arasında varılan ateşkes anlaşmasının ne şekilde uygulandığı konusu, Erdoğan'ın Beyaz Saray'daki en kalın dosyası olacak.

Erdoğan'ın bu görüşmede Trump'a, terör örgütü YPG/PKK'nın anlaşma gereği çekilmesi gereken bölgelerden tam olarak çekilmediğini ve buralarda Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu (SMO) unsurlarına ve yerel halka taciz ateşleri açarak tehdit oluşturmaya devam ettiğini anlatması bekleniyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal