Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Çağrısı Sonrasında Kenevir Tohumunun Fiyatı Bin Liraya Kadar Çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kenevir üretimine teşvik etmesinin ardından kenevir tohumu fiyatları da arttı. Bir kaç yıl öncesine kadar fiyatı 30 lira olan kenevir tohumu şimdi bin liraya kadar alıcı buluyor.

25.03.2019-12:04 - (Son Güncelleme: 25.03.2019-12:00) Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Çağrısı Sonrasında Kenevir Tohumunun Fiyatı Bin Liraya Kadar Çıktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ocak ayında Samsun'da, Vezirköprü ilçesinde kenevir üretiminin yoğun bir biçimde devam ettireceklerini, ilçenin bu işin merkezi olacağını duyurmasının sonrasında bölgede kenevirle alakalı hareketlilik başladı. Türkiye'de izinle ruhsatlı ekim alanlarının olduğu 400 haneli, bin 300 nüfuslu Vezirköprü ilçesi Narlısaray Mahallesi'nde üretimi yapılan kenevir tohumuna talep arttı.

Türkiye'nin dört bir tarafından ilçeye gelenler, çiftçilerin ürettiği kenevir tohumunu alıyor. Bir kaç sene öncesine dek 30 liraya satılan kenevir tohumu, artan ilgi karşısında kilosu bin liraya dek çıkan fiyatlarda satılmaya başlandı. Talebi karşılayamaz duruma gelen çiftçiler ise kenevir tohumu ekimini artırmak için çalışmalarını hızlandırdı.

"EN YÜKSEK VERİMİ OLANI NARLISARAY TOHUMU"

Bölgede arsa satın almak isteyen birçok girişimcinin üreticilerden talepte bulunduğunu söyleyen Narlısaray Mahalle Muhtarı Ali Sezgin, "1950 senesinden itibaren burada kendir ekimi sürüyor. 2000 senesine dek yaygın bir biçimde ekim oluyordu. Daha sonra çevre illerdeki fabrikalar kapanınca kendir ekimi burada bitti. 2019 senesinde kendir ekimini, çok büyük talebi olduğundan yaygınlaşmaya başladı. Bizim burada Vezirköprü Narlısaray tohumumuz yerli bir tohum ve verimli bir tohum. 44 adet kendir tohumunun arasında en fazla verimi olanı Narlısaray tohumu olduğu için bizim tohumumuza çok büyük bir talep oldu" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal