Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türkiye - ABD İşbirliğine Kritik Vurgu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerikan-Türk Konseyi Üyeleri kabulünde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-ABD ilişkileri değinerek "Tüm sıkıntıları, sınamaları, direnç testlerini başarıyla atlattık" dedi.

07.02.2019-19:31 - (Son Güncelleme: 07.02.2019-19:19) Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türkiye - ABD İşbirliğine Kritik Vurgu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Amerikan - Türk Konseyi'nin üyelerini kabul etti. 

"TÜM SIKINTILARI ATLATARAK İLİŞKİLERİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ"

Türk- Amerikan Konseyi'nin üyelerini kabülünde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk-Amerikan ilişkilerine dair önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son dönemde yaşadığımız onca badireye rağmen ABD - Türkiye ilişkilerinde geleceğe çok daha umutla bakıyoruz.ABD ile tüm sıkıntıları,  sınamaları, direnç testlerini başarıyla atlattık." diye konuştu.

Trump'ın Türkiye ile ilişkileri önemsediğinin altını çizen Erdoğan, "Trump Türkiye ile ilişkileri ilerletmeyi arzu ediyor." dedi.

ABD'nin Suriye'den çekilme kararından da bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye, Amerika Birleşik  Devletleri'nin çekileceği alanlarda terörle mücadele sorumluluğunu devralmaya  hazırdır.DEAŞ'ı sıfırlarız, El Bab'da bunu gösterdik, dedik. Ama maalesef bu adım YPG/PYD ile yürütüldü. Bunun faturasının yıllar sonra ortaya çıkacağını tahmin ediyorum.Bugün Türkiye'nin güvenli hale getirdiği alanlar Suriye'nin en barışçıl, huzurlu alanlarıdır." ifadelerini kullandı. 

ABD'YE FETÖ TEPKİSİ

İçinde bulundukları Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin çevresinde 15 Temmuz gecesi 29 kişinin hayatını kaybettiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  "FETÖ elebaşının Pensilvanya'da hiçbir şey olmamış gibi hayatına devam etmesi, milletimizi ve şehit ailelerini yaralıyor. FETÖ'nin karanlık ve kanlı yüzünün ifşası konusunda desteğinizi bekliyoruz." dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal