Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Seçim Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısında önemli açıklamalarda bulundu

25.06.2019-12:04 - (Son Güncelleme: 25.06.2019-11:53)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Pazar günü yapılan seçimin şehrimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Gayriresmi sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nu bir kez daha tebrik ediyorum. İstanbul halkının kararının başımızın üstünde yeri vardır.

31 Mart'taki seçimlerde Büyükşehir'in Belediye Meclisi'nde ekseriyeti partimiz kazanmıştı.Şu ana kadar yaşadığımız süreç tamamen hukuki bir süreçtir. Tabii ki biz Binali Bey'in seçimi kazanmasını istedik. Kendisine gayreti için buradan bir kere daha teşekkür ediyorum.

31 MART'IN KAZANANI CUMHUR İTTİFAKI  

Binali Bey bürokrat, milletvekili, Başbakan ve Meclis Başkanı olarak bugüne kadar hizmetlerine devam etmiştir. Kendisi İstanbul için aday olmuştur ancak İstanbul halkının takdiri bu şekilde gerçekleşti. Bizim için asıl önemli olan milli iradenin en sağlıklı şekilde tecelli etmesidir. Son seçim kimin kazandığının ötesinde, milli iradenin tecellisine ilişkin tereddütlerin ortadan kalkması bakımından önemlidir. Türkiye'nin asıl seçimi 31 Mart'ın tartışmasız kazananı ise Cumhur İttifakı'dır.

ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ  

Geçtiğimiz Pazar günü oy oranımız yüzde 45 olarak gerçekleşti. Ancak bu kazanmamıza yetmedi. 2023 yılına kadar Cumhur İttifakı ile İstanbul'da sahip olduğumuz 25 ilçe belediyesi ve 180 Belediye Meclis üyesiyle halkımıza en güzel hizmetleri vermenin gayretinde olacağız. Şimdi önümüzde cumhurbaşkanlığı ve meclis için 4 senelik, belediyeler için 5 yıllık kesintisiz bir icraat dönemi bulunuyor.

MUHASEBEMİZİ YAPACAĞIZ  

Bundan sonra çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bizim siyaset anlayışımızda millete küsmek, hele hele milleti suçlamak asla ve asla yoktur. Tam tersine gerek 31 Mart'ta, gerek 23 Haziran'da milletimize kendimizi neden anlatamadığımızın muhasebesini yapacağız. Bu değerlendirmenin sonucuna göre de atmamız gereken adımları hayata geçireceğiz.

Milletin verdiği mesajları görmezden gelme lüksüne sahip değiliz. Bu açıdan tüm kardeşlerimin müsterih olmasını istiyorum. Milletimizin itimadına layık olmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal