Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Nükleer Santral İçin Talimat!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de enerjiyle ilgili 3 ayrı genelge yayımladı. Söz konusu kararlardan en dikkat çekeni ise nükleer santral kurulumu olarak dikkat çekti.

16.08.2019-12:13 - (Son Güncelleme: 16.08.2019-14:41) Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Nükleer Santral İçin Talimat!

Resmi Gazete'de bugün yayımlanan genelgelere göre, 2016 yılında "Enerji Yatırımları Takip ve Koordinasyon Kurulu" olarak kurulan yapı, "Enerji ve Tabii kaynak Yatırımları Takip ve Koordinasyon Kurulu" olarak değiştirildi. Kurul, kamu ve özel sektör tarafından gerçekleştirilecek yatırımların izin süreçlerinin izlenmesi, denetim ve koordinasyonunu yönetecek. Tüm enerji ve tabii kaynak yatırımlarının hızlı bir şekilde yapılmasını amaçlıyor.

NÜKLEER SANTRAL TALİMATI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikinci genelgesi nükleer santraller hakkında. Cumhurbaşkanı genelgesinde, nükleer santral projelerinin bir an önce bitirilebilmesi için ilgili kamu kurumlarının yaptığı iş ve işlemlerin hızla tamamlanacağı ifade edildi. Genelgeye göre nükleer santral projeleri için ihtiyaç duyulanın her türlü destek, yardım ve kolaylık titizlikle sağlanacak.

Kamu binalarında enerji tasarrufuyla ilgili genelgeye göre ise, yıllık enerji tüketimi belli bir miktarın üstünde olan tüm kamu kurumları 2023 sonuna kadar yüzde 15 enerji tasarrufu sağlayacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, kamu binalarında tasarruf ilkeleri uygulama rehberi hazırlayacak. Bakanlık, enerji tasarrufu hedeflerinin gerçekleşme oranlarını Cumhurbaşkanlığına raporlayacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal