Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kurmaylarına Konkordato Uyarısı

Son dönemde çok fazla duymaya başladığımız konkordato haberleri ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bir uyarı geldi. Erdoğan, bazı şirketlerin durumu olmasına rağmen konkordato istediklerini söyledi.

12.01.2019-10:17 - (Son Güncelleme: 12.01.2019-10:07) Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kurmaylarına Konkordato Uyarısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurmayları ile gerçekleştirdiği ekonomi toplantısında son dönemde 'zor durumdayım' bahanesiyle borçlarından kurtulmak için başvuru yapan, konkordato ilan edenler olduğunu söyleyerek "Kötü niyetlileri izleyin. Fırsat kollayıp konkordato ilan edenler var" dedi.

ERDOĞAN, KURMAYLARI İLE EKONOMİ DEĞERLENDİRMESİ YAPTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, art niyetle konkordato ilan edenlerin ve iflas isteyenlerin izlenmesini talep etti. Erdoğan, kurmayları ile gerçekleştirdiği ekonomi toplantısında alınan önlemlerle ekonominin daha iyi halde olduğunu, faizlerin ve enflasyonun düşme eğilimine girdiğini anımsattı.

"ÇİFTE STANDART UYGULAYANLAR VARSA GEREĞİNİ YAPIN"

Bazı AK Partili milletvekillerinin afetten zarar gören çiftçilerin borçlarının ertelenmesi ve yeni kredi istekleri hususunda zorluk çıkaran ve yüksek faiz isteyen bankaların olduğunu söylemesi ardından, Erdoğan ekonomi kurmaylarına "Bunlara izin vermeyin. Bu hususları izleyin. Birine rahatlık sağlanırken, diğerine zorluk çıkarılmasın. Çifte standart uygulayanlar varsa gereğini yapın. Özellikle yüksek faiz talep edenlere bakın. Lazım olursa müdahale edelim" dedi.

"BU FİRMALARI SIKI TAKİP EDİN"

Türkiye gazetesinde yayınlanan habere göre; Erdoğan, art niyetle konkordato ilan eden veya iflasını talep eden şirketlerin olduğunu anımsatarak "Bunları sıkı izleyin. Bilirkişi raporlarına dayanarak karar veriliyor fakat, bazen bilirkişi raporları da art niyetle düzenlenebiliyor. Adamın olanağı var fakat, borcundan kurtulmak için konkordato ilan edip, iki sene süresince sorumluluklarından kurtuluyor. Böyle şey olmaz" dedi.

"ÇİFTÇİ DESTEKLERİ İLE İLGİLİ DÖKÜMAN HAZIRLANSIN"

Kurmaylarının, seçimlerde mevsimsel koşullar nedeni ile "Bizi en fazla çiftçi kesimi zorlayacak" biçimindeki değerlendirmesi ardından de Erdoğan, "Çiftçilere dönük 16 milyar liralık bir destek söz hususu. Geçmiş dönemlerde de en fazla desteklediğimiz kesim çiftçilerdir. AK Parti'nin iktidara geldiğinden beri gerçekleştirilen desteklerle alakalı bir doküman hazırlansın. Seçimlerde arkadaşlarımız bunu anlatsın" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal