Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kıbrıs Resti: Hakkımızı Kimseye Yedirmeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan cuma namazı çıkışında Kıbrıs'taki mevcut durum hakkında açıklamalar yaptı. Erdoğan, "Orada Kuzey Kıbrıs'taki soydaşlarımızın hakkını yedirmeyiz" dedi.

07.06.2019-14:23 - (Son Güncelleme: 07.06.2019-14:34)

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma nazamı çıkışında basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Erdoğan, af kannu ile alakalı olarak, "Adalet Bakanlığımız bu çalışmaları yapıyor, kesinleştiği zaman kamuoyuyla paylaşacağız." dedi.

Doğu Akdeniz'deki gelişmelerle alakalı Erdoğan, "Bölgenin bir defa çıkacak olan bütün neması, yani bu petrol noktasında olabilir başka olabilir, bunların tümünden Güney Kıbrıs'ın nasıl hakları varsa aynı biçimde uluslararası hukuka göre Kuzey Kıbrıs'taki Türk soydaşlarımızın da hakları var. Bu hakları kimse kusura bakmasın biz hiç alakası olmayanlara da vermeyiz. Bizler şu anda münhasır ekonomik bölgelerde, özellikle Kuzey Kıbrıslı kardeşlerimin, Türk soydaşlarımızın haklarını sonuna dek korumakta kararlıyız. Onun için de şu anda yeni aldığımız sondaj gemileri olsun, arama noktasındaki gemilerimiz olsun bunlar da bölgeye gidiyorlar. Onların da çalışmaları var. Onların korumaları noktasında gene Silahlı Kuvvetlerimizin ilgili fırkateynler olsun hepsi bölgedeler." sözlerini kullandı.

23 HAZİRAN ÇAĞRISI

Vatandaşlara 23 Haziran çağrısı yapan Erdoğan, "İnanıyorum ki özellikle İstanbul dışına çıkmış vatandaşlarımızın, İstanbullu hemşehrilerimizin bu seçim için geri dönüşleri çok ama çok önemli, zira bu demokratik vazifelerini bütün İstanbullu hemşehrilerimizin hakkıyla yerine getirmeleri büyük önem taşıyor." dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal