Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstanbul Seçimi Yorumu: İptale Götürür

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. İstanbul seçimlerindeki şaibelerden bahseden Erdoğan tespit edilen usulsüzlüklerden bahsederek, "Esasen samimi bir davranış olsa, bu iptale götürür" dedi.

10.04.2019-09:06 - (Son Güncelleme: 10.04.2019-09:45) Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstanbul Seçimi Yorumu: İptale Götürür

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya dönüşü uçakta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinden bahseden Erdoğan, "İstanbul'da belirlenenler usulsüzlük aşamasında şaibe getiriyor. Esasen samimi bir davranış olsa, bu iptale götürür" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya dönüşü uçakta basın mensuplarının sorularını cevapladı, gündemi değerlendirdi.

"İTİRAZLAR DEVAM EDECEK"

Açıklamalarında "13-14 bin oyla seçim mi kazanılır" biçimindeki açıklamasından bahseden Erdoğan, "Burada itirazlar üstünde bir şey konuşuluyor. İtirazlar ardından konuşulurken, İstanbul gibi bir kentte, 11 milyona yakın seçmenin söz hususu olduğu bir kentte, 30 binle başlayacak, süratle iş 13 bine dek inecek. Neyle? Yapılan itirazlarla. Ne yapalım biz bunun peşini mi bırakalım? İtirazlar sürecek. Son karar mercii YSK. YSK verir kararı, isterse 1 oy olsun. Orası bu kararı verdiği zaman, 'eyvallah o zaman başım gözüm üstüne' dersin. Fakat son merci neresi, orası." dedi.

AK PARTİ'YE YÖNELİK ÖZELEŞTİRİ

Sandık emniyetine dönük partisine de özeleştiri yapan Erdoğan, "Teşkilatımızın içinde sandıklara tam anlamıyla hakimiyette, eksiklikler, kusurlar olmuş olabilir. Bu hususta çok iddialı konuşamam. Fakat şunu bilmemiz gerek, son bir yasal düzenlemeyle, bir kez sandık kurulları, sandık başkanları kamu personellerinden oluşur." dedi.

"BU İPTALE GÖTÜRÜR"

"Burada, öyle şeyler olur ki, İstanbul'da, bakıyorsunuz, belediyenin personeli, işçi sandık kurulu başkanı olmuş. Bazı yerlerde asker üye. TSK'da vazifeli, sivil personel bile olsa, orada sandık kurulu başkanı olamaz. Bunları belirlemiş durumda arkadaşlarımız. Tabii bunlar, işe usulsüzlük aşamasında şaibe getiriyor. Esasen samimi bir davranış olsa, bu iptale götürür."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal