Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Önemli Hakan Fidan Sorusu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail medyasında Hakan Fidan'la ilgili yapılan haberler hakkında sorulan bir soruyu cevapladı.

29.01.2020-13:30 - (Son Güncelleme: 29.01.2020-14:58)

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Senegal ziyaretinden uçakla yurda dönüşünde gazetecilere gündemi değerlendirdi, soruları yanıtladı.

İSRAİL MEDYASININ HAKAN FİDAN'I HEDEF GÖSTERMESİ

Netanyahu'ya yakınlığıyla bilinen bir gazetenin, MİT Başkanı Haka Fidan'ı hedef göstermesine ilişkin bir soruya ise Erdoğan, 

"Eğer biz İsrail medyasına göre hareket belirleyeceksek vay halimize. İsrail medyası da istihbarat başkanımız için -imalı vurgu ile- böyle şeyler yazıyorsa doğru istikametteyiz. Hayırlı olsun!" şeklinde yanıt verdi.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'ın dün akşam açıkladığı sözde barış planını da değerlendirdi. 

Erdoğan, "Kudüs Müslümanların kutsalıdır. Kudüs'ün İsrail'e verilme planı asla kabul edilemez." şeklinde konuştu.

"KUDÜS MÜSLÜMANLARIN KUTSALIDIR"

Bir gazetecinin, "Beyaz Saray’ın “yüzyılın anlaşması” olarak nitelendirildiği barış planı, -biz uçaktayken- Trump tarafından duyuruldu. Bu bağlamda Ankara’nın plana yaklaşımı nedir?" sorusuna Erdoğan'ın yanıtı şu şekilde oldu:

"Biz buraya girerken açıklama devam ediyordu. Önceki akşamki konuşmada Sayın Trump’a, “Bu metni bize gönderirseniz, içeriğinde ne var görürüz, ona göre de atmamız gereken adımları veya tavrı belirleriz” dedik.

Zaten önümüzdeki hafta içerisinde de Cidde’de İslam İşbirliği Teşkilatı Dışişleri Bakanları Toplantısı olacak. O toplantıya Dışişleri Bakanımız da katılacaklar.

Bizim bu konudaki tavrımız belli. Kudüs Müslümanların kutsalıdır. Kudüs’ün İsrail’e verilme planı asla kabul edilemez. Açıklanan plan, barışa ve çözüme hizmet etmeyecektir. Bu plan Filistin ve Kudüs için yeni oldubittiler oluşturma gayretidir.

Bu, Filistinlilerin haklarını yok sayma ve İsrail’in işgalini meşrulaştırma planıdır. Hangi girişim olursa olsun, bazı Arap ülkeleri sırtını dönse de biz Filistin’in ve Kudüs-ü Şerif’in hukukunu korumak için uluslararası kurumları harekete geçirmeye ve dünyaya bu meseleyi anlatmaya devam edeceğiz." 

 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal