Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Hakaret Ettiği İddiası ile Yargılanan HSBC Bank Genel Müdürü Selim Kervancı Beraat Etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiası ile yargılanan HSBC Bank AŞ Genel Müdürü Selim Kervancı, yargılandığı davadan beraat etti.

11.04.2019-12:18 - (Son Güncelleme: 11.04.2019-12:13) Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Hakaret Ettiği İddiası ile Yargılanan HSBC Bank Genel Müdürü Selim Kervancı Beraat Etti

HSBC Bank AŞ Genel Müdürü Selim Kervancı, Başbakanlığı yıllarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği suçlaması ile 2 sene 4 aya dek hapis istemiyle yargılandığı davada beraat etti.

Anadolu 26. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşmasına, sanık Selim Kervancı ile avukatları katıldı. Duruşmada savunmasını yapan Kervancı, HSBC Bank Genel Müdürü olarak vazife yaptığını söyleyerek, "Twitter'a girdiğimde Ayşe Arman'ın paylaştığı 'güzel göz at seveceksin' başlıklı bir video gördüm. İçinde ne olduğu ile alakalı herhangi bir beyan yoktu. Günün yoğunluğunda izleyemeyeceğim için kaydetmek için retweet ettim. Amacım yalnızca kaydedebilmek ve sonrasında da günün yoğunluğu bittiğinde de dönüp seyretmekti. Zaten o tarihte Twitter'da 30 takipçim vardı. Herhangi bir paylaşım ve yorum yapmadım." sözlerini kullandı.

SUÇ KASTI BULUNMADIĞI İÇİN BERAAT ALDI

Son sözü sorulan Kervancı, "Ben uluslararası bir bankada görev yapıyorum. Burada verilecek ceza kararı hem benim kariyerime, hem de ülkeme zarar verecek niteliktedir. Böyle bir hakaret amacım kesinlikle olamaz." sözlerini kullandı.

Davayı karara bağlayan mahkeme, Selim Kervancı'nın suç kastı olmadığı gerekçesiyle "kamu görevlisine alenen hakaret" suçundan beraatine karar verdi.

NE OLMUŞTU?

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Selim Kervancı'nın 6 haziran 2013 tarihinde Twitter üstünden retweet ettiği bir video ile o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla "kamu görevlisine görevinden sebeple alenen hakaret" suçundan 1 sene 2 aydan 2 sene 4 aya dek hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal