Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeni Askerlik Sistemi İçin Tarih Verdi

Merakla beklenen yeni askerlik sisteminin tarihini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çalışmalar nihai noktaya geldi. Seçim sonrasında Meclis açıldığında kanunlaştıracağız." dedi.

26.02.2019-23:35 - (Son Güncelleme: 26.02.2019-23:27) Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeni Askerlik Sistemi İçin Tarih Verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NTV'de 'Cumhurbaşkanı ile Özel' programında Seda Öğretir ve Ahmed Arpat'ın sorularını canlı yayında yanıtladı.

YENİ SİSTEMİN DETAYLARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni askerlik sisteminin detaylarını anlatarak, "Milli Savunma Bakanı ve benim arzum seçim öncesi bu kanunu çıkarmaktı. Fakat yoğunluk var. Şu anda tasarım bitti. Seçim sonrası bunun üzerinde duracağız. Milletimizin askerlikle bağını zedelemeyecek, sürdürülebilir sistemle yaşanan yığılma sorununu ortadan gidereceğiz. Artık bedelli daimi olarak var. Bunun da Avro, TL, yurt içi, yurt dışı. O gün kur üzerinden neyse aynı bedeli ödemek suretiyle bunu yapma imkanına sahip olacka. Burada 6 ay 12 ay meselesi var. Er, erbaş, astsubay ve yedek astsubay var. Bir de yedek subay meselesi var." diye konuştu.

SEÇİMDEN SONRA KANUNLAŞACAK

Yeni askerlik sistemi için tarih de veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çalışmalar nihai noktaya geldi. Savunma Bakanımızın konuyla ilgili etraflıca çalışmaları var. Kendisi anlatacak. Seçim sonrasında Meclis açıldığında kanunlaştıracağız. İlk işlerimizden birisidir."  ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal