Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ya Olacağız, Ya Öleceğiz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kızılcahamam'da düzenlenen kampın kapanış konuşmasını gerçekleştirdi. Başkan Erdoğan, "Bir kez daha gördük ki ya olacağız, ya öleceğiz. Başka bir yol yok." dedi.

28.04.2019-16:38 - (Son Güncelleme: 28.04.2019-16:39)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Kızılcahamam kampının kapanışında önemli açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satırlar şu şekilde:

EKONOMİK SALDIRIYA UĞRADIK

Ekonomi güvenlikle beraber öncelik konularımızdan olacaktır. Saldırılar güvenliğimizle beraber ekonomimizi de hedef aldı. Son olarak Ağustos ayında kur, faiz ve enflasyon üzerinden saldırıya uğradık. Kısa sürede tedbirleri alıp normalleşme sürecine girdik. İhracatımız 168 milyar doları gibi tarihin en yüksek seviyesine ulaştı.

YAPISAL REFORMLARDA KARARLIYIZ

Ağustos ayından beri yaşanan sıkıntıları çok iyi biliyoruz. Ekonomik göstergeler bakımından 2018 yılını göz önünde bulundurduğumuzda her şeye rağmen başarıyla geride bıraktık. İhtiyacımız olan yapısal dönüşümleri hayata geçirmekte kararlıyız. Önümüzde seçim gerilimi yaşamayacağımız 4 yılı aşkın süre var. Ekonomide yeni dönemin ilk yol haritasını seçimlerin hemen ardından açıkladık. Yapısal değişiklikleri kamuoyu ile paylaştık. Geçtiğimiz 17 yıldaki tecrübelerimiz bize önümüzdeki 4 yılda büyük başarılara imza atacağımızın güvenini veriyor.

YA OLACAĞIZ YA ÖLECEĞİZ 

Ekonomik teröre teslim olmadık olmayacağız. Bir kez daha gördük ki ya olacağız ya öleceğiz. Bunun başka yolu yok. Yaşadıklarımız bile nasıl başa çıkacağımızı göstermiştir.

24 Haziran seçimlerinden bu yana yaşadıklarımız bize saldırılarla nasıl mücadele edeceğimizi gösterdi. Güvenlik siyaseti ile ekonomik ilişkilerin kasıtlı olarak birbiri ile çatıştırıldığı bir dönemden geçiyoruz.

82 MİLYON HEP BİRLİKTE HAREKET EDEREK ÇÖZERİZ

Ticaret erbabından bir ricada bulunmak istiyorum. Onları George, Hans buralara getirmedi. Onları millet buralara getirdi. Bu ülkeyi biz yönetiyoruz. Yatırımcımızın karşısında değiliz ama bu milletin karşısında olanlar bilsinler onların karşısındayız. Bizim potansiyelimiz kullandığımız imkanlardan kat kat fazladır. Gelin kararlarımızı kendi çıkarlarımıza göre verelim. Bölgemizde oynanan oyunları 82 milyon hep birlikte hareket ederek çözeriz.

BUNLARIN ZERRE KADAR KIYMETİ YOK

Filanca yabancı finans kurumu şöyle diyormuş, filanca devlet ülkemize şaşı bakıyormuş, filanca kesim saçma sapan yollara tevessül ediyormuş... Bunların hiçbirinin zerre kadar kıymeti yoktur. Asıl olan ülke ve millet olarak bizim ne istediğimiz, ne yaptığımız, nereye varmak istediğimizdir.

ŞEHİT YAKINLARININ TACİZ EDİLMESİNE İZİN VERMEYİZ

Sen Çubuk'taki o vatandaşlarım zaten yaralı onları taciz edeceksin. Saldırıyı açık bir dille kınadık. Biz şehit yakınlarının taciz edilmesine karşı çıkıyoruz.Çubuk'ta sana kol kola gezdiklerin saldırdı, başkası saldırmadı.Kıvılcımı yangına çevirme iftira atma, yalanlar üzerinden kampanya bunların işidir.

İstanbul'da Ankara'da İzmir'de pek çok yerde belediye başkanlıklarını birlikte kazandıklarını ilan edenler bunlar değil mi?

Sırtımızı YPG'ye dayıyıoruz diyen parti ile seçimlerde ittifak yapan kendileri değilmiş gibi Kuvayi Milliye'den dem vuruyor. Türkiye'de vesayetin terör örgütlerinin ve darbe teşebbüslerinin hedefi olan AK Parti'yi suçlamak hezeyanın ta kendisi.

Türkiye'de özellikle yerli ve milli olan her şeye yönelik linç kampanyası söz konusu olduğunda CHP'nin elinde kimse su dökemez.

CHP YÖNETİMİ BAŞKA, CHP'YE OY VEREN VATANDAŞIMIZ BAŞKA

Diğer ittifaklara oy veren vatandaşlarımla ilgili asla bir kızgınlığımız, bir kırgınlığımız söz konusu değil, olamaz. CHP yönetimi başkadır. CHP'ye oy veren vatandaşlarımız başkadır. Bunu birbirinden ayıralım.

AK Parti 82 milyon vatandaşımızın her birinin umut kapısıdır. Bizim mücadelemiz CHP'ye oy verenleri bu çarpık zihniyetin kurtarma mücadelesidir.

'EL KİRLENİR DİYE EL SIKMAYAN BELEDİYE BAŞKAN ADAYIMIZ VARSA KAYBETTİ''

"Elim kirlenir diye el sıkmayan bir belediye başkan adayımız varsa kaybeder ve kaybetti. Siz belediye başkanlarımız el de sıkacaksınız vatandaşlarımızla da kucaklaşacaksınız. Arkadaşlar kimlerle oturuyorsunuz kalkıyorsunuz buna da çok dikkat etmeniz lazım. Hiç kimsenin şahsi ajandası Türkiye'nin ve AK Parti'nin misyonunun önüne geçemez. Kendisini ülkesinden ve partisinden büyük görerek bu yolda yürümeye kalkanlar zaten baştan kaybetmiştir. Böylelerinin Türkiye'ye ve AK Parti'ye kaybettirmesine de izin veremeyiz. Millete en iyi hizmeti kim yapıyorsa onunla yola devam etmek, ülkenin ve partimizin yöneticisi olarak bizim görevimizdi. Kendisine tanınan fırsatı, verilen imkanı kullanamayanlar nöbeti devretmeyi kabullenmek zorundadırlar."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal