Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli Bu Hafta Bir Araya Gelecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Bahçeli bu hafta içerisinde bir araya gelecek. Seçimlerden sonra telefon görüşmesi yapan iki lider seçim sonuçlarını değerlendirmek ve yeni dönemi planlamak için görüşecek

02.07.2019-10:00 - (Son Güncelleme: 02.07.2019-09:44)

İstanbul seçimlerinden sonra Cumhur İttifakı'nın ortakları bu hafta biraraya gelecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bu hafta bir araya gelerek seçim neticelerini değerlendirecek. Dört yıl seçimsiz bir Türkiye'de atılacak adımların ele alınacağı görüşmede 2023 hedefleri için yeni bir yol haritası çizilecek.

SONUÇLARI PAYLAŞACAK  

İstanbul seçimlerini Millet İttifakı'nın kazanmasından sonra muhalefet cephesi parlamenter sisteme dönüşü gündemeye getirmeye başladı. İki lider görüşmede yeni sistemi de ele alacak. Devlet Denetleme Kurulu'na Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin işleyişi, olası aksaklıklarının incelenmesi gibi meselelerde talimat veren Erdoğan, kuruldan gelen sonuçları Bahçeli ile paylaşacak.

SİSTEM TARTIŞMALARINA SON NOKTA  

İki lider muhalefetin sistem tartışmalarını tamamlamak için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin oturması, yerleşmesi, kurum ve ilkeleriyle olgunlaşması için köklü reform ve yasal düzenlemelerin kısa sürede uygulamay geçirilmesi için çalışmalara başlanması gerektiğini aktaracak.

MİLLİ BİRLİK İÇİN BİRLİKTE HAREKET  

Erdoğan ve Bahçeli'in Türkiye'nin 2023 lider ülke Türkiye hedefleri kapsamında atılacak adımları da belirlemesi ön görülüyor. İki lider 2023 yılına kadar kadar Cumhur İttifakı'nın devam edeceği konusunda mutabık kalacak. Milli birlik ve beraberliğin sağlam esaslara bağlanması için beraber hareket edilmesi üzerinde durulacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal