Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vakıf Üniversitelerini Eleştirdi: Kazanç Odaklı Hareket Ediyorlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ODTÜ'de katıldığı törende vakıf üniversitelerine dönük önemli eleştiriler getirdi. Erdoğan, "Vakıf üniversitelerinin bazılarının yalnızca kazanç odaklı faaliyet gösterdiklerini üzüntü ile görüyorum" dedi.

06.02.2019-15:13 - (Son Güncelleme: 06.02.2019-15:06) Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vakıf Üniversitelerini Eleştirdi: Kazanç Odaklı Hareket Ediyorlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ODTÜ'de Teknokent açılış töreninde açıklamalar yapıyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Gençlerimizle beraber daha büyük hayaller kurmanın dönemindeyiz.

ODTÜ başarıları ile hep isminden söz ettirmiştir.

Eskiler su-i misal misal olmaz demişler. Biz de ODTÜ'yi hep kaliteli öğrencileriyle, sahip olduğu yüksek standartlı öğretim kadrosuyla düşünüyoruz.

Beşeri sermayemiz bizim en büyük kuvvetimizdir. Yüksek öğretim sistemimizi çok daha ileriye taşımamız lazım. Halihazırda çok ideal bir yüksek öğretim sistemine sahip olmadığımız bir gerçektir. Türkiye kuvvetlendikçe bu alanda daha kapsamlı hamleler yapmakta kararlıyız. Son dönemde YÖK'ün hamlelerini bu reformların bir öncüsü, habercisi olarak kabul ediyorum.

VAKIF ÜNİVERSİTELERİNE ELEŞTİRİ

Vakıf üniversitelerimizin, kendilerine sağlanan onca ayrıcalığa karşın, kimi istisnalar dışında, eğitim-öğretimde kalitenin artırılması beklentilerimize yeteri kadar katkıda bulunamadıklarını görüyoruz. Vakıf üniversitelerinin bazılarının yalnızca kazanç odaklı faaliyet gösterdiklerini üzüntü ile görüyorum.

Veri üretiminden emniyete, savunma, sağlık, eğitim, bilişim teknolojilerinden yapay zekaya dek her alanda kendi ayaklarımız üstünde durmak zorundayız.

Nasıl topraklarımıza hükmetmeden bağımsız olamazsak, teknolojiye hakim olmadan da bağımsızlığımızı devam ettiremeyiz.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal