Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Terbiyesizlik Yapan Karşısında Önce Beni Bulur'

Van'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kürtleri dışlayanlara karşı çok sert konuşarak 'karşılarında önce beni bulur' ifadelerini kullandı.

19.06.2018-17:48 - (Son Güncelleme: 19.06.2018-18:23)

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van’da halka hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında özellikle HDP'yi sert sözlerle eleştirerek, "Bu ülkede hangi Kürt sadece Kürt olduğu için dışlanıyor? Asla. O benim kardeşim. Varsa böyle bir terbiyesizlik yapan karşısında önce beni bulur, sonra devletimizi bulur. Bu ülkede hangi mütedeyyin dışlanıyor? Varsa böyle bir hadsiz, beni ve devletimi karşısında bulur" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Biz burada teröristleri, vampirleri gezdirmeyiz. Van bu seçimde oyunu kendisinden alıp, iradelerini İstanbul'daki bir avuç marjinalin emrine verenlerden inşallah tamamen kurtuluyor. Büyükşehir belediyesi bu terör örgütünün güdümündeki partide değil miydi? Peki bu belediyenin size doğru dürüst bir hizmeti oldu mu?’’

"TURİZM SEKTÖRÜNDEKİ PATRONLARLA KONUŞTUM"

‘’Turizm sektöründeki patronlarla görüştüm. Dedim siz niye Van'a yatırım yapmıyorsunuz? Van İran'dan gelen turistlere cevap veremiyor. Burada yapacağımız otellerle, İranlı turistlere çok ciddi ev sahipliği yapacağız. Şimdi gelirken caddede zaten gördüm İranlı kardeşlerimizi. Ama turistlerin buraya gelmesi için bir şart var; huzur, huzur, huzur’’ diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarına sözlerine şöyle devam etti:

’’Terörden korkmayacağız, teröristlerden korkmayacağız. Teröristlerde 24 Haziran'da sandıkla demokrasi dersi vermeye hazır mıyız? Huzurun olmadığı bir yere kimse risk alıp da gelmiyor. Yatırım yapmıyor, istihdam oluşmuyor. Yeri geldi PKK'yı kullandılar, yeri geldi FETÖ'yü sahaya sürdüler. Hamdolsun milletimizle birlikte hepsinin de üstesinden geldik. Şimdi bu güzel iklimi kalıcı kılma zamanıdır. Biz Van'ı potansiyeline uygun bir seviyeye çıkartmakta kararlıyız. Yeter ki bize destek verin. İnşallah önümüzdeki dönemde bu işi hep birlikte başaracağız.’’

"BU ÜLKEDE HANGİ KÜRT KÜRT OLDUĞU İÇİN DIŞLANIYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘’Siz benim kardeşimsiniz. Sizin Kürt olmanız, Türk olmanız, Gürcü olmanız bunlar beni ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren ne biliyor musunuz? Beni yaradan Allah sizi de yarattı. Onun için yaradılanı yaradandan ötürü seviyorum’’ dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

‘’Sevmemek mümkün mü? Ne diyor sevgili peygamberimiz? "Cennete giremezsiniz, iman etmedikçe. İman etmiş olmazsınız, birbirinizi sevmedikçe" Hem seveceğiz, hem sevileceğiz.’’

"BAŞÖRTÜLÜ KIZLARIMI İKNA ODALARINA SOKANLAR DEĞİL MİYDİ?"

Kürtlerin dışlandığına yönelik iddialara ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘’Bu ülkede hangi Kürt sadece Kürt olduğu için dışlanıyor? Asla. O benim kardeşim. Varsa böyle bir terbiyesizlik yapan karşısında önce beni bulur, sonra devletimizi bulur. Bu ülkede hangi mütedeyyin dışlanıyor? Varsa böyle bir hadsiz, beni ve devletimi karşısında bulur. Kimin hayat biçimine karışılmış? İşte geçen dönem CHP'nin bir hanım milletvekili, İstanbul Üniversitesi'nde önemli bir görevdeydi. Bunlar benim başörtülü kızlarımı ikna odalarına sokanlar değil miydi?’’ diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal