Cumhurbaşkanı Erdoğan Sinop Nükleer Santrali ile İlgili Son Durumu Paylaştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Japonya'da Sinop Nükleer Santral projesiyle ilgili konuştu. Erdoğan projenin istedikleri gibi gitmediğini söyledi.

27.06.2019-15:50 - (Son Güncelleme: 27.06.2019-15:46)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan G-20 zirvesi çerçevesinde gittiği Japonya’da ülkenin saygın gazetesi Nikkei’ye bir röportaj verdi. Erdoğan burada Japonya ile anlaşılan ikinci nükleer santral projesi için arzu edilen noktada olmadıklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı şu açıklamayı yaptı:

Nükleer enerji bizim 2023 hedeflerimizden bir tanesi. Bu kapsamda uluslararası partnerlerimiz ile çalışmayı sürdürüyoruz.

Sinop nükleer santral projesinde arzu ettiğimiz yerde değiliz. Japonlar tarafından hazırlanan fizibilite raporu bizim enerji bakanlığımız ve ilgili kurumlarımız tarafından incelendi. Bunun neticesinde maliyet ve takvim hedeflerimiz ile uyumlu olmayan bir tablo gördük.

Sinop nükleer santralinin istediğimiz gibi gitmemesi üzücü. Ancak Japonlar ile enerji alanındaki işbirliğimizi yalnızca nükleer enerji ile kısıtlamıyoruz.

Biz Japonya ile yenilebilir enerji, temiz kömür, Ar-Ge, ulaşım ve insan kaynağı geliştirme alanında iş birliği yapabiliriz.

Japonya ile enerji alanındaki ilişkimizi derinleştirmek istiyoruz.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal