Cumhurbaşkanı Erdoğan Sakarya'da Temel Atma Töreninde Konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya'da temel atma töreninde konuştu,"Bu ülkeyi hazmedemeyenler. İsteseniz de istemeseniz de bu millet bu ülke dimdik ayaktadır. ve dimdik ayakta yoluna devam edecektir." dedi.

13.01.2019-14:21 - (Son Güncelleme: 13.01.2019-14:08) Cumhurbaşkanı Erdoğan Sakarya'da Temel Atma Töreninde Konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BMC Sakarya Karasu Üretim ve Teknoloji Üssü Temel Atma, Pınarbaşı Fabrika İleri Teknoloji Üretim Hattı Hizmete Alım ve BMC Power İlk Yerli ve Milli Motor Çalıştırma Ortak Töreni’nde konuştu.

Konuşmasına Türkiye'nin ekonomisinin çöktüğünü söyleyenleri eleştirerek başlayan Erdoğan, "Ne dediler? Türkiye battı bitti. Yatırımlar durdu. Hepsine inat yatırımlar da devam ediyor üretimler de devam ediyor. Bu ülkeyi hazmedemeyenler. İsteseniz de istemeseniz de bu millet bu ülke dimdik ayaktadır. ve dimdik ayakta yoluna devam edecektir." diye konuştu.

Türkiye için savunma sanayinin hayati öneme sahip olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı, "Kimi devletlerin askeri ve savunma sanayi alanlarını geri plana itme lüksü olabilir. Ancak bizim böyle bir ihtimalimiz yok. Türkiye askeri kapasitesiyle ekonomik ve diplomatik kabiliyetleriyle güçlü olmaz sorundadır. Savunma sanayi alanında caydırıcılığımız çok tüksek olmak zorundadır. Bizim caydırıcılığımızın da teknoloji ile beraber çok daha ileri bir konuma gelmesi lazım. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz, birilerine emanet edemeyiz." dedi.

Kenevir üretimi ile ilgili ise "Bizi izleyen milletime sesleniyorum. Yeniden bir kenevir ekimi süreci başlatalım. Çünkü kenevir ekiminin çok farklı alanlarda çok farklı faydalarının olduğunu göreceğiz." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan; Türkiye'de kenevir üretiminin yasaklanmasının kötü niyetli bir adım olduğunu ifade etti.

Son günlerin en çok tartışılan konularından biri olan Sakarya'da bulunan Tank-Palet Fabrikası'nın işletme hakkının kiralanması ile ilgili konuya da açıklık getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: 

"Sakarya'daki 1. Ana bakım fabrikasına ilişkin bunlardan biridir. 19 Aralık'taki cumhurbaşkanlığı kararımızın ardından belli bazı kesimler bu konuyu istismar etmeye başladı. Ülkemizin savunma sanayini on yıllardır bir avuç yabancıya mahkum edenler şimdi çıkmış utanmadan bizim politikamızı eleştiriyorlar. Bu provokasyonun başını da Türkiye'deki adı ana muhalefet ama ana muhalefet haricinde her şey var CHP çekiyor.

Ben şahsen tank palet fabrikasında çalışan kardeşlerim başta olmak üzere hiç kimsenin CHP'nin yalanlarına itibar etmediğini biliyorum. Öncelikle fabrikamızın satılması yalanını uydurarak, kesinlikle böyle bir şey söz konusu değil. Buna inananlara üzülüyorum. Kusura bakmasınlar Tayyip Erdoğan böyle bir yola tevessül etmemiştir. Bundan sonra da etmez.

Burada çalışan arkadaşlarımızın özlük haklarında bir eksilme olmayacaktır. Tank palet fabrikasına 40 - 50 milyon dolar yatırım yapılacaktır. Burada yapılan iş de özelleştirme değildir."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal