Cumhurbaşkanı Erdoğan Teşvik Paketini Açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, süper teşvik paketini açıkladı.

09.04.2018-15:22 - (Son Güncelleme: 09.04.2018-15:51) Cumhurbaşkanı Erdoğan Teşvik Paketini Açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Proje Bazlı Teşvik Sistemi Tanıtımı ve 2017 Yılında Hazırlıkları Tamamlanan Yatırımlara Teşvik Belgesi Dağıtım Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

Firmalara sağlanacak teşvik belgelerinin hayırlı olmasını diliyorum. Bu yatırımlar sayesinde 34 bin doğrudan 134 bin de dolaylı istihdam meydana getirecek. Bu önemli projenin uygulanmasından katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.

Birileri fazla büyümenin hayırlı olmayacağını savunuyor. Niye fazla kıskançlık iyi değildir. Büyüme miktarı ne kadar artarsa o kadar kuvvetli olacaksın. Personellerimizin milli gelirden aldıkları pay 2002 senesinde yüzde 25 iken bu miktar geçtiğimiz sene yüzde 30.5'e çıktı.

Turizmde doğu şehirlerimizi kesinlikle ihmal etmeyin. Oralarda alt yapılar hazırlamamız lazım ki İran'dan turistler geldiği vakit Nevruz kutlamalarını yapabilsinler. Bizim bunları da kokuyu iyi alıp, nereye kimler gelebilir hazırlığımızı yapmamız gerekir.

Türkiye'nin bütçe gelirleri beş katına yükseldi fakat borçlanması aynı düzeyde kaldı. Bu tablo büyümeye de pozitif etki etti. Cari açık problemi yeni yatırımların önünde teknik ve psikolojik bir engel oluşturuyor.

Akkuyu Nükleer Santrali 22 milyar dolarlık bir yatırım fakat para bizim cebimizden çıkmıyor.  Nükleer Santralin İnşaatı hız kazandığında şu an 3 bin 500 olan istihdam 10 bine yükselecek.

Yatırım destekli teşvik sisteminden yatırımcıyı aşırı faizden kurtarmak hayati bir değere sahip. Gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası, 10 sene süreyle gelir vergisi stopajı desteği sağlanabiliyor.

Teşvik bünyesindeki yatırımlara gümrük vergisi muafiyeti getiriliyor. Bu yatırımlardaki makine ve teçhizatları ile inşaat harcamaları için KDV istisnası yapılıyor.

Teşvik belgesi sahiplerine yatırım tutarının iki katına kadar kurumlar vergisi indirimi veya 10 seneye kadar kurumlar vergisi istisnası sağlanıyor.

10 sene kadar sigorta primi işveren hissesi yardımı, 5 sene brüt aylık asgari ücretin 20 katına kadar nitelikli personel yardımı, 10 sene kadar gelir vergisi spotajı desteği sağlanıyor.

Finansman hakkında ise 10 sene boyunca tüketimin yarısı kadar enerji desteği, yatırım tutarının yüzde 49'una kadar devlet sermayesi tutarı sağlanabiliyor.

Yatırımın finansmanında sağlanan yatırım kredisi için 10 sene kadar faiz desteği verilecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal