Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da Gerçekleşen 6. Tıp Dünyası Kurultayı’nda Konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da düzenlenen 6. Tıp Dünyası Kurultayı’nda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

31.10.2019-22:01 - (Son Güncelleme: 31.10.2019-21:56)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da düzenlenen 6. Tıp Dünyası Kurultayı’nda konuşma yaptı.

Suriye’nin kuzey doğusunda düzenlenen Barış Pınarı Harekatı sonrası ABD ile güvenli bölge kurulması üzerine uzlaşılan Tel Abyad ve Rasulayn arası için projeleri olduğunu açıklayan Erdoğan, Cuma günü görüşeceği Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’e, bu projelerin fonlanması için uluslararası destek çağrısı yapmasını isteyeceğini ifade etti.

Erdoğan, salonda bulunan iş adamı Adnan Polat’ı işaret ederek “Olmadı mülteciler şehrini biz kuracağız. Ben o zaman Adnan Polat’ın kapısını çalarım” sözlerini kullandı.

Polat, başıyla “Tamam” işareti yapınca Erdoğan, ”Bizim insanımız böyledir, bu işleri biz böyle yürüttük” sözlerini kullanarak devam etti:

"Yarın BM Genel Sekreteri misafirim olacak. Beraber sabah bir kahvaltımız var. Kendisine aynen yine bu planı takdim edeceğim, projeleri takdim edeceğim. ‘Uluslararası donörler toplantısı çağrısını siz yapın’ diyeceğim. Yaptınız yaptınız; yapmadığınız takdirde bu çağrıyı ben yapacağım. Ve oldu oldu, olmadı Tel Abyad’la Rasulayn arasında gerekirse bir mülteciler şehrini veya şehirlerini biz kuracağız. Ben o zaman tabii Adnan Polat’ın kapısını çalarım. ‘Sayın Polat’ deriz, ‘hadi bakalım, sen de burada bir şeyler üstlen.’ O da hayrına böyle bir şeyi… Bak hemen ‘tamam’ dedi. Bizim insanımız böyledir, bütün adımları atar. Bu işleri biz böyle yürüttük, böyle yürütüyoruz. Yıllardır milyonlarca sığınmacıyı topraklarımızda barındırmak için işte biz bu ev sahipliğini yaptık.” ifadelerine yer verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal