Cumhurbaşkanı Erdoğan İlham Aliyev Görüşmesi: Milletimize ve Dünyaya Bir Müjdemiz Olacak

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile ortak basın açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzdeki en büyük proje TANAP'ın açılışını Haziran ayı başlarında yapacağız açıklaması yaptı.

25.04.2018-15:11 - (Son Güncelleme: 25.04.2018-15:13) Cumhurbaşkanı Erdoğan İlham Aliyev Görüşmesi: Milletimize ve Dünyaya Bir Müjdemiz Olacak

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile ortak basın açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzdeki en büyük proje TANAP'ın açılışını Haziran ayı başlarında yapacağız. Seçim öncesinde milletimiz ve dünyaya bir müjdemiz olacak" açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’le görüşmesinin hemen akabinde düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.  Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde kaydedildi.

Sayın Aliyev 11 Nisan günü yapılan ve büyük bir oy oranıyla kazandığı seçimlerden sonra ilk ziyaretini Türkiye’ye gerçekleştirmiştir. Milletim adına kendisine şükranlarımı iletiyorum. Bu başarısından dolayı kendisini tebrik ediyorum. İnşallah can Azerbaycan her alanda parlamaya devam edecektir.

Hatırlayacağınız üzere ben de cumhurbaşkanı seçildikten sonra ilk ziyaretimi Azerbaycan’a gerçekleştirmiştim İnşallah 24 Haziran’dan sonra da ilk ziyaretimi Azerbaycan’a yapacağım dedi.

Sözlerine devam eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘’Önümüzdeki en büyük proje TANAP'ın (Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı) açılışını yapacağız. Haziran ayı başlarında yapacağız. Seçim öncesinde milletimiz ve dünyaya bir müjdemiz olacak. İfadelerini ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önümüzdeki dönemde yeni projeleri de hayata geçireceğiz. Tabii bunlardan en önemlisi, ekonomik alanda yerli ve milli paraya geçişimiz olacaktır.

Yukarı Karabağ sorununu başından beri kendi sorunumuz olarak gördük. Yukarı Karabağ sorununun, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü ve sınırların dokunulmazlığı ilkeleriyle ilgili Birleşmiş Milletler kararları çerçevesinde ivedilikle çözümü en büyük arzumuzdur. Dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal