Cumhurbaşkanı Erdoğan: İdlib'e Operasyon Katliamla Sonuçlanır!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tahran'da yapılan üçlü zirvede konuştu. Olası bir İdlib operasyonunu değerlendiren Erdoğan, "Olası bir operasyon katliamla, felaketle dramla sonuçlanacaktır" dedi.

07.09.2018-15:22 - (Son Güncelleme: 07.09.2018-15:18) Cumhurbaşkanı Erdoğan: İdlib'e Operasyon Katliamla Sonuçlanır!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin "Suriye" konusu için gerçekleştirilecek Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi öncesi baş başa görüşmesi bitti. Görüşme medyaya kapalı yapıldı. Erdoğan Ruhani'nin sonrasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile baş başa görüşme yaptı.

ÜÇ LİDER BASININ KARŞISINDA

İkili görüşmelerin sonrasında üçlü zirve başladı. Medyanın karşısına geçen liderler, ortak açıklama yaptı. Basın toplantısında ilk sözü İran Cumhurbaşkanı Ruhani aldı.

ERDOĞAN'DAN "KATLİAM" UYARISI

Ruhani ve Putin'in sonrasında söz alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib'e dönük muhtemel bir saldırının felaketle neticeleneceğini söyledi. Ruhani ve Putin'e "Siz dostlarımızdan da desteklerinizi bekliyoruz" diyen Erdoğan, "Bölgede kurduğumuz 12 gözlem noktasının manasından biri de can emniyeti vermiş olmasıdır. Kendi halkına dönük katliamları Esad hükumetinin rızasına bırakmayı göze alamayız. Süreç çok sıkıntılı bir yere geldi. İdlib'e gerçekleştirilecek bir saldırı felaketle, katliamla, dramla neticelenecektir" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal