Cumhurbaşkanı Erdoğan Gambiya'da Önemli Açıklamalarda Bulundu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gambiya'da yaptığı açıklamada, "Hafter'in ateşkes diye bir derdi yok, barış diye bir derdi yok" dedi.

27.01.2020-20:29 - (Son Güncelleme: 27.01.2020-20:49)

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

"Hafter varılan veya hazırlanan metine imza atmamıştır. Serrac imzasını atmıştır ama Hafter atmamıştır. Metinlere imza atılmamışsa bir mutabakat sağlandı denilemez. Hafter bütün bu süreçte sürekli kaçmıştır. Kendi sözcüsünün şu açıklaması çok manidardır; Libya'daki süreç namlunun ucundadır. Bu şunu gösteriyor. Yani Hafter'in ateşkes diye bir derdi yok, barış diye bir derdi yok. Temenni ederiz ki Berlin'e gelenler de bu ifadeleri duymuştur. Buna göre tavırlarını belli ederler.

Değerli arkadaşlar şunu birbirinden ayırt etmemiz lazım. Serrac BM'nin tanıdığı bir liderdir. Hafter ise darbecidir. Türkiye olarak TBMM kararı ile oraya eğitici olarak gönderdiğimiz askerlerimiz vardır. Hafter'in yanındakiler ise başta Hafter olmak üzere lejyonerdir ve desteklediği yer ise Abu Dabi yönetimidir. Böyle bir tablo ne yazık ki Libya'da yaşanmaktadır. Temennimiz odur ki Libya bir an önce barışa kavuşur"

LİBYA VE HAFTER GÜÇLERİ

Libya'da yaşanan gerginlikle ilgili açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Süreç namlunun ucunda. Hafter'in ateşkes derdi yok. Temenni ederiz ki Berlin'e gelenler de bu ifadeleri duymuştur ve buna göre de tavırlarını belirlerler" ifadelerini kullandı.

 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal