Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ezana Saygısı Olmayanın Millete Saygısı Olmaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mersin'de yaptığı konuşmada "Milletimiz her seferinde bunlara derslerini vermesine rağmen bayrak ve ezan düşmanları hala aynı bataklıkta çırpınmaya devam ediyor." dedi.

10.03.2019-16:44 - (Son Güncelleme: 10.03.2019-16:26) Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ezana Saygısı Olmayanın Millete Saygısı Olmaz

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim çalışmaları kapsamında partisinin Mersin'de düzenlediği mitingde vatandaşlara hitap etti.

EZAN VE CAMİ VURGUSU

CHP'nin tarihinin ezan ve cami konusunda lekelerle dolu olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizde bayrağa ve ezana tahammülü olmayanların ittifakına karşı girdiğimiz bir seçim süreci yaşıyoruz. Bayrağımızı yakmaya, yıkmaya çalışanları gönderden indirmeye çalışanları gördük. Bayrak düşmanları hala aynı bataklıkta çırpınıyor. Taksim'de CHP ve HDP önderliğinde bir araya gelen grubun ezana ıslık ve sloganlarla yaptığı saygısızlığı gördünüz değil mi? CHP'nin tarihi ezan ve cami konusunda hoyratlıklarla dolu. Ama Taksim'deki hadise gerçekten ibretliktir." diye konuştu.

EZANA SAYGI DUYMAYAN MİLLETE DE DUYMAZ

Ezana saygı duymayanın millete saygısı olmayacağını belirten Erdoğan, "Ezana hürmet etmeyen, bayrağa hürmet etmez. ezana saygısı olmayanın, bu millete saygısı olmaz. Ezana sahip çıkmayan, bu ülkeye de sahip çıkmaz. Ezana sahip çıkmayanlar düşman kapımıza dayandığında 15 Temmuz'da darbecileri alkışladıkları gibi onları da alkışlarlar. Bunlar kalpleriyle de zihinleriyle de bu vatana bağlı değiller." ifadelerini kullandı.

TAM KARŞISINDA OLACAĞIZ

Milli ve manevi değerlere düşman olanların karşısında olmanın namus borcu olduğunu belirten Cumhurbaşkanı, "Bu ülkede millet düşmanı, bayrak düşmanı, ezan düşmanı, vatan düşmanı, devlet düşmanı kim varsa hepsinin karşısında olmak namus borcumuzdur. Bu mesele siyaset meselesi değildir, bizatihi onur meselesidir. Eğer biz 3-5 oy için onlara göz yumarsak ecdadımızın da evlatlarımızın da yüzüne bakamayız. Onun için bu ezan ve bayrak düşmanları ile sonuna kadar mücadele edeceğiz." dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal