Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kürdistan Kuzey Irak'ta, Çok Seviyorlarsa Oraya Gitsinler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurum'da HDP'nin skandal sözlerine cevap verdi. Erdoğan, "Bu ülkeyi bölemeyecekler. Kürdistan Kuzey Irak’ta. Çok seviyorlarsa oraya gitsinler, benim ülkemde Güneydoğu var" dedi.

28.02.2019-14:06 - (Son Güncelleme: 28.02.2019-15:06) Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kürdistan Kuzey Irak'ta, Çok Seviyorlarsa Oraya Gitsinler

Cumhurbaşkanı Erdoğan Erzurum'da miting gerçekleştirdi. Erzurum'da eksi 8 derece olan soğuk havaya karşın vatandaşlar miting alanını doldurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Erzurum bir zamanlar bizim olan bütün topraklarda şehitlerinin kanı olan Erzurum... Türküleriyle gönül tellerimizi titreten Erzurum... Bir aylık bir aranın sonrasında kar ve tipi altında sizi gönülden selamlıyorum Erzurum.

Her fırsatta Dadaşlarla buluşmak bizi memnun ediyor. Can sağlığı oldukça memleketi, vatanı için her şeyi göze alacak Erzurum'un yiğitlerini selamlıyorum.

Milli mücadelemizin ateşi Erzurum’da yakılmıştı. Erzurum Kongresi’nin 100. Yıl dönümüme hazırlanıyoruz. “Vatan bir bütündür, bölünemez, manda ve himaye yani vesayet kabul edilemez” sözünü bir asır önce Erzurum’dan söylemiştik.

ÇOK SEVİYORLARSA KUZEK IRAK'A GİTSİNLER

Fakat birileri ne diyor? Bölücü örgütün himayesinde olanlar ne diyor?

Bu can bu bedende oldukça onlara izin vermeyeceğiz. Bu ülkeyi bölemeyecekler. Kürdistan Kuzey Irak’ta. Çok seviyorlarsa oraya gitsinler, benim ülkemde Güneydoğu var.

CHP, HDP, sözde İyi Parti ve ne yazık ki Saadet Partisi, dördü bir araya gelmişler. Kişi sevdikleriyle birliktedir. Bizim ittifakımızın ismi Cumhur İttifakı, 15 Temmuz’da başladı.

BİZ FERHAT'IZ SİZ DE ŞİRİN

Biz yalnızca her fırsatta Erzurum’a gelmekle kalmadık, yatırımlarla ve hizmetlerle Erzurum’a layık olmaya uğraştık. Bugüne dek Erzurum’a 24 katrilyon lira yatırım gerçekleştirdik. Atatürk Üniversitesi bünyesinde Açıköğretim Fakültesi’ni açtık, Erzurum Teknik Üniversitesi’ni kente kazandırdık. 13 bin 776 kapasiteli yurt binaları açtık.

Erzurum Yakutiye’ye Millet Bahçesi yapıyoruz. Millet bahçesinin içerisine millet kıraathanesi de kuracağız. Erzurum’a bin 200 yataklı şehir hastanesi inşa ediyoruz. Ovit Tüneli ile Erzurum’u Karadeniz’e bağladık, oralardan geçilemiyordu, biz Ferhat’ız, siz de Şirin.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal