Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eğitim Meselesini İdeolojik Zemine Çekmek Kimseye Yarar Sağlamaz

Cumhurbaşkanlığı Sergi Salonu'nda eğitim çalışanları için düzenlenen iftar programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eğitim gibi 82 milyonu ilgilendiren bir konuda meseleyi ideolojik zemine çekmek, yapıcı davranmak yerine yıkıcı olmak kimseye yarar sağlamaz." dedi.

22.05.2019-21:28 - (Son Güncelleme: 23.05.2019-12:45)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sergi Salonu'nda eğitim çalışanları için düzenlenen iftar programında açıklamalarda bulundu.

"TESPİT ETTİĞİMİZ SIKINTILARI GİDERMEYE ÇALIŞIYORUZ"  

Eğitimde reform iradesini kararlılıkla devam ettiklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hükümet olarak sürekli kendimizi tartıyor, muhasebemizi yapıyor, tespit ettiğimiz sıkıntıları gidermeye çalışıyoruz. Bunun adı, birilerinin iddia ettiği gibi eğitimi yap-boz tahtasına dönüştürmek değildir, reform iradesini kararlılıkla sürdürmektir." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

EĞİTİM MESELESİNİ İDEOLOJİK ZEMİNE ÇEKMEK KİMSEYE YARAR SAĞLAMAZ  

"Eğitim gibi 82 milyonu ilgilendiren bir konuda meseleyi ideolojik zemine çekmek, yapıcı davranmak yerine yıkıcı olmak kimseye yarar sağlamaz."

"Özellikle (eğitim) müfredata dair kapsamlı ve iyi hazırlanmış projeleri devreye alabiliriz."

FARKLI YÖNLERE ÇEKİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ  

"Eğitimi siyasi hesaplaşma aracı haline dönüştürmek, açık söylüyorum en büyük zararı eğitimcilerimize ve evlatlarımıza verecektir. Eğitimin reformunun sayısı az ama sesi çok çıkan çevrelerce sabote edilmesine, farklı yönlere çekilmesine izin vermeyeceğiz."

PEK ÇOK ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİĞİ İÇERİYOR  

Cumhurbaşkanı Erdoğan, liselerde yeni eğitim modeline yönelik, "Bu paket öğrencilerimizin kişisel kabiliyetlerinin geliştirilmesinden, öğretmenlerimizin verimli ders işlemesine kadar pek çok önemli değişikliği içeriyor." diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal