Cumhurbaşkanı Erdoğan Budapeşte Süreci 6. Bakanlar Konferansında Konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Budapeşte Süreci 6. Bakanlar Konferansı açılış konuşmasında önemli açıklamalarda bulundu.

19.02.2019-22:00 - (Son Güncelleme: 19.02.2019-21:51) Cumhurbaşkanı Erdoğan Budapeşte Süreci 6. Bakanlar Konferansında Konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Budapeşte Süreci 6. Bakanlar Konferansı'nın açılış konuşmasını yaptı.

GÖÇ İNSANİ VE SİYASİ BİR MESELEDİR

Konuşmasında mültecilerin yaşadığı sıkıntılara değinen Cumhurbaşkanı, "Son 6 senede 18 binin üzerinde kişinin hayatını kaybettiği Akdeniz’i büyük bir mülteci mezarlığına dönüştüren, macera hevesi değil, çaresizliktir. Sahra Çölü’nün cehennem sıcağında solup giden hayatların her birinin gerisinde büyük bir dram, acı bir hikâye vardır." diye konuştu.

Göç meselesini de dğerlendiren Cumhurbaşkanı, konu hakkında "Göç, güvenlik boyutu da olan insani ve siyasi bir meseledir. Bu meselinin özünde adalet açığı ve empati eksikliği vardır." yorumunu yaptı.

DUVAR YAPMAK ÇÖZÜM DEĞİL

Düzensiz göçü önlemek için yapılması gereken yapısal değişikliklere dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Daha yüksek duvarlar inşa etmenin, daha fazla dikenli tel çekmenin düzensiz göçü önlemek için çözüm olmadığı aşikardır. Açık ve net söylüyorum. Afrika'nın elması, altını, bakırları, kromları kimler tarafından sömürüldü. Kimler tarafından alınıp ülkelerine taşındı. Yeri geldiği zaman katliamlar kimler tarafından yapıldı. Bunlar hep gizleniyor, konuşulmuyor." dedi.

CEZAYİR,RUANDA KATLİAMLARINI UNUTMADIK

Konuşmasında tarihte yapılan katliamlara da vurgu yapan Erdoğan, "Cezayir, Ruanda katliamını bizler unutamayız. Buralarda yüzler binler değil yüz binler yeri geldi milyonlar öldürüldü. Burada göçü konuşanlar nereden hareketle konuşacak? Buradan hareketle konuşacak. Şu anda benim ülkeme gelenler acaba zevkle mi geliyor? Varil bombaları üzerine yağdığı için, işte bu katil Esed'in o bombaları yağdırdığı için evlerini, barklarını terk etmek zorunda kaldılar. Onun için 3 milyon 600 bin mülteci benim ülkemde." diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal