Cumhurbaşkanı Erdoğan Balıkesir'de Yeni Askerlik Sistemini Anlattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir'de vatandaşlara hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada yeni askerlik sisteminin ayrıntılarını da anlattı.

17.02.2019-18:27 - (Son Güncelleme: 17.02.2019-18:13) Cumhurbaşkanı Erdoğan Balıkesir'de Yeni Askerlik Sistemini Anlattı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Erdoğan, Balıkesir'de düzenlenen mitingde konuştu. 

AK PARTİ DÖNEMİNE VURGU

AK Parti hükümetleri döneminde Türkiye'nin çağ atladığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hükümete geldiğimizde satın alma paritesine göre 17. olan Türkiye'yi 13'üncülüğe yükselttik. Yıl sonunda bu 12 olacak. Hayat kalitesini artırdık. Balıkesirde son 16 yılda toplam 27 katrilyon lirayı aşan yatırım yaptık. Bay Kemal gibi patlıcan, domates, sivri biberciler çok çıkacak" ifadelerini kullandı.

YENİ ASKERLİK SİSTEMİNDE BEDELLİDEN İSTEYEN HERKES FAYDALANABİLECEK

Merakla beklenen yeni askerlik sistemi ile ilgili ayrıntıları da konuşmasında paylaşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Lise mezunları 6+6 ay askerlik yapacak. Lise mazunları 6 ay zorunlu 6 maaşlı askerlik yapacak. Bedelli askerlik uygulaması kalıcı hale getirilecek. 12 aylık yedek astsubaylık uygulaması geliyor. 12 ay sonunda arzu edenler sözleşmeli çalışabilecekler." diye konuştu.

ASKERLİK YAPANLARA MAAŞ VERİLECEK

Bedelli askerlikten gelecek olan paranın, askerlik yapan gençlere maaş olarak döneceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kurumlarımızın yaptıkları hesaplamalar, bedelli askerlikten gelen kaynağın eğitim dönemleri dışında tamamı maaşlı hale gelen diğer görevlilerin maliyetlerini ziyadesiyle karşılayacağını gösteriyor." dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal