Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ailesi İsterse Ahmet Kaya'nın Mezarını Türkiye'ye Getiririz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir radyo kanalında yaptığı açıklamada, "Yani bugün yine Ahmet Kaya ile ilgili böyle bir imkan olsa, ailesi Ahmet Kaya'nın topraklarımıza getirilmesini kabul etse biz elimizden gelen her şeyi yaparız." dedi.

19.06.2019-18:23 - (Son Güncelleme: 19.06.2019-18:45)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kral FM canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. 

ŞAFAK TÜRKÜSÜ'NÜ NE ZAMAN DİNLESEM ÇOK DUYGULANIRIM  

Başkan Erdoğan, "Annem öldükten sonra çok farklı bir dünyayı meydana getirdi. Ne zaman Ahmet Kaya'nın Şafak Türküsü'nü dinlersem, dinlediğim zaman çok duygulanırım. Annemle haşır neşir olmaya başlarım." dedi. 

KAYA'YA YAPILAN O İHANETİ, O ALÇAKLIĞI UNUTAMIYORUM  

Ahmet Kaya'ya Magazin Gazetecileri Derneği tarafından düzenlenen gecede Kürt kökenli olduğu için yapılan linci hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ahmet'e o otelde yaptıkları o hainliği, o ihaneti, o alçaklığı; sanatçıya, sanata, sevgi diye konuşanlar, köşelerinde yazanlar o gece neler yaptıklarını ayrıca hiç mi hiç unutamıyorum." diye konuştu.

KAYA'NIN MEZARINI ÜLKESİNE GETİRMEYE HAZIRIZ  

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahmet Kaya'nın naaşının nakli ile de "Ben başbakanlığım döneminde o zamanki Kültür Bakanımız vasıtasıyla aslında Ahmet Kaya'nın bir nakli mekan ile kendi topraklarımıza getirilmesini arzu ettim. Ve eşine de haber gönderdim. Yani bugün yine Ahmet Kaya ile ilgili böyle bir imkan olsa, ailesi Ahmet Kaya'nın topraklarımıza getirilmesini kabul etse biz elimizden gelen her şeyi yaparız. Bizim inancımızda buna kabrin taşınması deriz. Böyle bir şeye biz hazırız, bunu yaparız." ifadelerini kullandı. 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal