Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ve Rusya Lideri Putin ile Yaptığı Görüşmeleri Anlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MYK toplantısında ABD Başkanı Donald Trump, ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmeleri anlattı.

03.05.2019-08:58 - (Son Güncelleme: 03.05.2019-08:47)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, S-400 krizi hususunda ABD Başkanı Donald Trump'la yaptığı görüşmeyi aktardı. Erdoğan, söz hususu görüşmeye yönelik ayrıntıları Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile de paylaştığını söyledi.

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, salı akşamı yapılan MYK toplantısında Trump ve Putin'le yaptığı telefon görüşmeleri konusunda kurmaylarına bilgi aktardı.

TRUMP ÖNERİYE SICAK BAKIYOR

Alınan bilgilere göre, Erdoğan, Trump'a, Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400 hava savunma sistemi ile alakalı içinde NATO'dan bir temsilcinin de yer alacağı ortak bir komisyon kurulması teklifini yaptığını söyledi. AK Parti kaynakları, Trump'ın bu öneriye 'sıcak baktığını' fakat ABD yönetiminde olumsuz bakan bir yapının olduğubu söyledi.

KOMİSYON ÖNERİSİNİ PUTİN'E DE ANLATTI

MYK toplantısına, Putin'le yaptığı telefon konuşmasından hemen sonra katılan Erdoğan, Putin'e Trump'la olan konuşmasını ve ABD'ye S-400 savunma sistemi hususundaki ortak komisyon teklifini anlattığını aktardı.

VENEZUELA'DAKİ DARBE GİRİŞİMİ

Erdoğan MYK toplantısında Venezuela'da meydana gelen gelişmeleri de değerlendirdi. Erdoğan, "Bizim için önemli olan isimler değil. Önemli olan sandıktan çıkana ve halkın tercihine saygı duymaktır. Libya hususunda da aynı şeyi düşünüyorum" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal