Cumhurbaşkanı Erdoğan "5 Babayiğite" Rest Çekti: Ya Yapacaksınız Ya Hesaplaşacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli otomobil çalışmalarının yavaş gittiğini söyleyerek sert çıktı. Anadolu Holding, BMC, Kıraça Holding, Turkcell ve Zorlu Holding'den oluşan gruba seslenen Erdoğan, "Ya yapacaklar ya da hesaplaşacağız" dedi.

28.03.2019-16:11 - (Son Güncelleme: 28.03.2019-16:04) Cumhurbaşkanı Erdoğan "5 Babayiğite" Rest Çekti: Ya Yapacaksınız Ya Hesaplaşacağız

Sosyal medyada gençlerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli otomobil hakkında açıklamalar yaptı. 5 babayiğit denen Anadolu Holding, BMC, Kıraça Holding, Turkcell ve Zorlu Holding'den meydana gelen yerli otomobili üretecek konsorsiyumun çalışmalarının yavaş gittiğini söyleyen Erdoğan, "Bizi oyalamasınlar gerekirse yabancı yatırımcılarla da bir araya geliriz. Ya yapacaklar veya hesaplaşacağız" dedi.

Erdoğan şu açıklamaları yaptı:

"SEÇİMLERİN ARDINDAN MASAYA YATIRACAĞIZ"

Her türlü desteği, teşviği vermemize karşın işi yavaştan alıyorlar. İstediğim şey açık. Bizi oyalamasınlar. Yoksa başka arayışlar içerisine girmek mecburiyetinde kalacağız. Biz bir an evvel adımı atacağız. Gerekirse yurt dışından yatırımcılar buluruz, Türkiye'den de ortak yatırımcılar veririz. Burada hayata geçirmenin hamlelerini yapacağız. Onların ilmini alacağız, mesaimize de son hız vereceğiz. Bizde altyapı var. Türkiye'de üretilenlerin birçoğu yüzde 80'i yüzde 90'ı yerli. Bütün konu bu ülkenin evlatlarının millilik, yerlilik konusudur. Ciddi anlamda inanmak meselesidir. Biraz gevşeme var. Şu seçimlerin sonrasında bunları masaya yatıracağız. 5 önemli şirket imzaları attı. İmzayı attınız, başlayacaksınız. Ya başlayacaksınız ya başlayacaksınız. Başlamazsanız hesaplaşacağız."

PROTOKOL 2017'DE İMZALANDI

Yerli otomobili yapacak konsorsiyumun üyeleri Anadolu Holding, BMC, Kıraça Holding, Turkcell ve Zorlu Holding, 2 Kasım 2017'de protokole imza atmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal