Çukurca'da Terör Bitti Festival Başladı

Terörden temizlenen Hakkari'nin Çukurca ilçesinde, kente prestij katma amacıyla 2-5 Mayıs'ta "2. Çukurca Foto Safari ve Doğa Sporları Festivali" gerçekleştirilecek.

27.04.2019-15:53 - (Son Güncelleme: 27.04.2019-21:56)

Kahraman askerlerimizin terör örgütü PKK'ya karşı yaptığı başarılı operasyonların ardından huzur ve güven ortamının sağlandığı Irak sınırındaki ilçenin tanıtılması ve doğa turizminin geliştirilmesine yönelik projeler devam ediyor.

Bu çerçevede İçişleri Bakanlığı himayesinde, Hakkari Valiliği, Kaymakamlık, Belediye ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının (DAKA) desteğiyle 2-5 Mayıs'ta ödüllü "2. Çukurca Foto Safari ve Doğa Sporları Festivali" düzenlenecek.

Birçok doğasever ve ünlü fotoğrafçı ile dağcının katılması beklenen festivalde dağ bisikleti, off-road, paintball, kano, rafting, trekking, kaya tırmanışı, yamaç paraşütü ve uçurtma şenliği gibi etkinlikler yapılacak.

Yine bu çerçevede fotoğraf tutkunları, ilçenin tarihi Kale Evlerini ve tahin üreten su değirmenini, çeltik tarlalarını, doğal güzelliklerini ve günlük yaşamını fotoğraflayarak ödül almak için birbirleriyle yarışacak.

Festivalde yapılacak "Paintball Türkiye Şampiyonası 1. Ayak Müsabakası''nın gerçekleştirileceği sahanın oluşturulması için çalışmalar devam ediyor.

Kentin tanıtımının yanı sıra ekonomisine de katkı sağlaması beklenen festival, ilçede heyecan oluşturdu.

Kaymakam Temel Ayca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, organizasyonun İçişleri Bakanlığı koordinesinde 2-5 Mayıs'ta düzenleneceğini kaydetti.

Organizasyonun ilkini geçen sene düzenlediklerini hatırlatan Ayca, "Foto safarinin bu sene ikincisini düzenleyip bunu geleneksel hale getiriyoruz. İnşallah bundan sonraki yıllarda da bu organizasyon Çukurca'da düzenlenmeye devam edecek." diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal