Coğrafi İşaret Alan İki Ürün: 'Devrekani Hindi Banduması' ve 'Kastamonu Simidi'

"Kastamonu simidi" ile "Devrekani hindi banduması"na coğrafi işaret alındı.

11.09.2019-10:27 - (Son Güncelleme: 11.09.2019-14:41)

Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz,  coğrafi işaretlerin belirtilmesi için Valilik İl Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen görüşmede, coğrafi işaretlerin netleştirilmesine yönelik işlemlerin Kastamonu genelinde yürütüldüğünü söyledi.

Bu belirlenme sürecinde bir çok önemli çalışmanın kaydedildiğini bildiren Vali Karadeniz, konuyla ilgili şu sözleri söyledi:

"Mayıs ayında gerçekleştirdiğimiz son toplantıda ilimizde coğrafi işaret alma durumu olan ürünlerle ilgili değerlendirmelerde bulunmuştuk. Son olarak 'Kastamonu simidi' ve 'Devrekani hindi banduması'na coğrafi işaret aldık."

Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz şunları da ekledi:

"Bunun yanında Kastamonu taş baskı ve Kastamonu tiridi ilanda. İtiraz gelmezse onlar da netleşecek. Tosya kıstısı da önümüzdeki günlerde ilana çıkacak. Bir itiraz olmazsa önümüzdeki birkaç ay içinde onlara da coğrafi işaret almış olacağız."

Karadeniz, en son yapılan belirlenmelerde Kastamonu'da coğrafi işaret alan ürünlerin 10'a ulaştığını belirterek şunları söyledi:

"Coğrafi işaret almış olduğumuz ürünlerle ilgili yapmamız gerekenleri gözden geçirmemiz lazım. Hem o ürünlerin vasfını koruyup sürdürmemiz hem de işlemi devam eden 3 ürünle coğrafi işaret için başvurusu yapılan 18 ürünün durumunu değerlendirmemiz gerekiyor."

Kastamonu'da önceki yıllarda coğrafi işaret alan ürünler şunlardır:
Taşköprü sarımsağı, Taşköprü kuyu kebabı, Pınarbaşı kara çorba, Tosya pirinci, Tosya bıçkısı, Daday etli ekmeği, Kastamonu çekme helvası ve Kastamonu siyez bulguru.

 
 
 Son Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal