Cinsel İstismar Yasasına Seçim Engeli

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, cinsel istismar yasası ile alakalı önemli açıklamalar yaptı. Gül, "Bu konudan yaptığımız bir tasarı vardı fakat seçim nedeniyle Meclis'ten geçiremedik" dedi.

04.07.2018-15:07 - (Son Güncelleme: 04.07.2018-15:07) Cinsel İstismar Yasasına Seçim Engeli

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: "Hükümetimizin cinsel istismar için düzenlediği tasarı vardı. Seçim sebebiyle yürürlüğe giremedi. Yeni dönemde milletvekillerinin vereceği kanun teklifi ile yasama faaliyeti olacak. Bu hususta en ağır cezayı getirecek düzenlemeyi hep birlikte yapacağız"dedi.

CİNSEL İSTİSMAR SUÇLARINA İLİŞKİN YASA TASARISI

Gül, daha önce gerçekleştirdiği açıklamada, "Özellikle suça giden nedenleri engelleyecek, caydıracak neler olabilir bunları ortaya çıkardık. Faillerin mağdur yada akrabaları ile temasa geçebileceği, ortamlarda bulunabileceği gelişmeleri engelleyecek çalışmalardan tutun da cezaları, infazları yükseltecek çalışmalara dek tüm düzenlemeleri yaptık. Bu konu, Meclisimizin ilk gündem maddelerinden bir tanesi olacak. Biliyorsunuz tasarıyı meclise göndermiştik fakat meclisin tatile girmesi ile kanunlaşmıştı. İlk dönemde bu husus yasalaşacaktır" demişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal