Çin: 'İngiltere'de, Ölü Bulunan 39 Kişinin Kimliği Belirlenemedi'

Çin Dışişleri Bakanlığı, İngiltere'de bir tırın kasasında bulunan 39 cesedin, Çin asıllı olup olmadığının henüz doğrulanamadığını açıkladı.

25.10.2019-14:05 - (Son Güncelleme: 25.10.2019-13:52)

Bakanlık Sözcüsü Hua Çunying, başkent Pekin'de düzenlediği olağan basın toplantısında, Çin'in Büyükelçiliği aracılığıyla İngiliz polisiyle iletişim kurduğunu belirterek, "İngiliz polisi, hala kurbanların kimliklerini tespit etmek için soruşturma yürütüyor, henüz Çin vatandaşı olup olmadıkları teyit edilemiyor." ifadelerini kullandı.

Bahsi geçen durumu, "büyük bir trajedi" olarak adlandıran Hua, "İngiltere'nin bir an önce kurbanların kimliklerini tespit etmesini, gerçekleri ortaya çıkararak, suçluları kanunlara göre ciddi şekilde cezalandırmasını umuyoruz." diye konuştu.

Hua, kurbanların hangi ülkenin vatandaşı olursa olsun bu olayın "büyük bir trajedi" olduğunu belirtti ve uluslararası toplumu yasa dışı göç olaylarına karşı dikkat etmeye teşvik ettiğini vurgulayarak, uluslararası topluma desteğini artırma açıklaması yaptı.

Sözcü Hua, Çin'in Belçika'daki büyükelçiliği aracılığıyla polis ve ilgili birimlerce geniş soruşturma yürütülmesini istediğini bildirdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal