Çin Başkonsolosluğu Önünde Urumçi Protestosu

Urumçi'de 2009 senesindeki olaylar Çin Başkonsolosluğu önünde düzenlenen eylemle protesto edildi

05.07.2019-13:47 - (Son Güncelleme: 05.07.2019-15:21)

Urumçi'de 2009 senesindeki olaylar Çin Başkonsolosluğu önünde düzenlenen eylemle protesto gösterisi gerçekleştirildi. 

Doğu Türkistan Teşkilatlar Birliği tarafından organize edilen eylem için saat 11.00 sularında Tarabya'da toplanan grup, Çin Başkonsolosluğu'na doğru yürümeye başladı.

Ellerinde Türk ve Doğu Türkistan bayrağı ile 10 yıl önce yaşanan olaylarda yaşamını yitirenlerin fotoğraflarını taşıyan grup üyeleri, yürüyüş sırasında sloganlar attı.

URUMÇİ KATLİAMI PROTESTO EDİLDİ  

Doğu Türkistan Teşkilatlar Birliği adına, başkonsolosluk önünde basın açıklamasında bulunan Hidayet Oğuzhan, "Urumçi katliamı olarak bilinen bu kanlı olayda binlerce Uygur Müslüman şehit edilmiş ve haksız olarak gözaltına alınan on binlerce kişiden yıllar geçmesine rağmen günümüze dek bir daha haber alınamamıştır. Urumçi katliamından sonra tutuklanan masum insanlarımıza savunma hakkı dahi tanınmadan toplu halde düzmece mahkemelerde yargılanmak suretiyle idam edilmişlerdir" ifadelerini aktardı.

Basın açıklamasından sonra ölenler için okunan duanın ardından eylem sona erdirildi. Eylem sebebiyle Çin Başkonsolosluğu önünde ve çevresinde geniş güvenlik tedbirleri alındı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal