CHP'nin Yerel Seçimlerdeki İttifak Planı Belli Oldu!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün yaptığı toplantıda yerel seçim planını açıkladı. Plana göre HDP'li olmayan Kürt adaylar bulunarak aday gösterilecek.

11.09.2018-18:00 - (Son Güncelleme: 11.09.2018-17:54) CHP'nin Yerel Seçimlerdeki İttifak Planı Belli Oldu!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, önceki gün partisinin il başkanlarıyla gerçekleştirdiği 4 saatlik görüşmede yerel seçimlerle alakalı ittifak planını açıkladığı belirtildi.

CHP lideri, Kürt asıllı, saygın fakat HDP kimliği ile gündeme gelmeyen birini aday göstererek kimseye belli etmeden ittifak yapma kararı aldı.

Milliyet'in aktardığına göre, CHP lideri toplantıda şu şekilde konuştu:

"YASAL OLARAK İTTİFAK YOK, YAPACAKSINIZ"

“Yerel seçimlerde yasal olarak ittifak yok. Arkadaşlar, ‘Biz kendi aramızda ittifak gerçekleştireceğiz’ dediler. Zaten olacak. Biz size ittifak yapmayın mı dedik? Öyle bir aday ortaya koyacağız ki beldenin bütün insanlarının oyunu alacak diyoruz.

"HDP'Lİ DEĞİL AMA KÜRT OLACAK"

Öyle adaylar bulacaksınız ki diyelim ki HDP’nin oyunun da çok yüksek olduğu Esenyurt’ta, bizden bir başkan çıkar, HDP kimliği çok ön planda olmamış fakat Kürt kimliği ile saygın bir kişi bulursanız o da başkan yardımcısı olur.

"İYİ PARTİ'DEN BİRİ GENEL SEKRETER OLUR"

İYİ Parti’den birisi de genel sekreter olur, yapabilirsiniz. Burada tüm hedef belediyeyi bir biçimde almak.

İYİ PARTİ, HDP, SP İLE BİR ARAYA GELİNEBİLİR"

Yerelde ittifaklar farklılaşır. İYİ Parti, HDP, SP var. Bir araya gelinebilir, tek aday olabilir. Bu yerelin kendi şartlarına göre tespit edilmesi lazım olan bir stratejidir.”

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal