CHP'li İlçe Başkanı'ndan 'Ezan Türkçe Okunmalı' Diyen Yılmaz'a Sert Eleştiri

AK Parti'nin yurt çapında en çok oy topladığı ilçelerin başında gelen Sultanbeyli'de CHP İlçe Başkanlığı görevindeki Murat Kantekin, isim vermeden 'Ezan Türkçe okunmalı' diyerek tepki çeken Öztürk Yılmaz'ı sert bir şekilde eleştirdi.

09.11.2018-11:24 - (Son Güncelleme: 09.11.2018-12:57)

CHP Sultanbeyli İlçe Başkanı Murat Kantekin, isim vermeksizin 'Ezan Türkçe okunmalı' sözleri ile tepki çeken ve parti disiplinine gönderilen CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz'ı sert bir şekilde eleştirdi.

Söz konusu olay hakkında sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Kantekin, 'Çıkmayın kardeşim o kanallara! Kanal yandaş, sunucu yandaş, katılımcılar yandaş... CNN Türk, NTV, Habertürk gibi kanalların tek amacı AKP dışı seçmene AKP algısı yürütmek' dedi.

Açıklamalarına devam ederek Öztürk Yılmaz'ı hedef gösteren Kantekin, 'Niye benim Sultanbeyli'de iğneyle bulduğum oyu hiçe sayıyorsunuz? Millet aç, işsiz, borçlu... Gündem bu' sözleriyle tepki gösterdi. Kantekin'in Öztürk Yılmaz'ı hedef alan tweeti, pek fazla beğeni ve paylaşım aldı.

KILIÇDAROĞLU'NU SERT SÖZLERLE ELEŞTİRDİ

Diğer yandan, disipline gönderilen CHP'li Öztürk Yılmaz, mesele ile alakalı medyaya açıklama gerçekleştirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu sert açıklamarla eleştiren Yılmaz, şöyle dedi:

"Bu disiplin incelemeri yanlıştır, hukuksuzdur kınıyorum. Bu CHP'de değişik bir yerde olduğumuzun ifadesidir. Eğer kendi partisinde kendi milletvekillerine karşı sansür yapılıyorsa bu CHP'nin stratejisi değildir. Koca CHP'de sanki Cumhurbaşkanı adayı yokmuş gibi dışardan devşirme adaylar için kulisler yapanlar CHP'nin stratejilerini ihlal ediyorlar. Siz birisine diktatör diyorsanız siz kendi partinizin içinde onun bir karbon kopyası olursanız bu CHP'nin stratejisine aykırıdır. Tüm seçimleri yitirip halen koltuğunu bırakmayan anlayış CHP politikası değildir. Sana olan umudumu yitirmiş bitirmişim ben. Hesabın benim önümü kesmek beni şeytanlaştırmak sen neyi savunuyorsun?"

MUHARREM İNCE'Yİ DE ELEŞTİRDİ

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 24 Haziran'daki Cumhurbaşkanı adayını duyuruken "Gel bakim buraya Muharrem" diyerek Muharrem İnce'yi duyurmuştu. "Ne yaparsan yap istifa etmiyorum" diyen Yılmaz, "Ben buraya gel bakalım Öztürk sözleriyle gelmedim" diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal