CHP'den Libya Mutabakatına Yönelik Sert İfade! 'Çizgi Aşıldı'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, Türkiye'nin Libya ile askeri mutabakata varmasına yönelik "çizgi aşıldı" ifadesini kullandı.

18.01.2020-10:04 - (Son Güncelleme: 18.01.2020-09:50) CHP'den Libya Mutabakatına Yönelik Sert İfade! 'Çizgi Aşıldı'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, Türkiye'nin Libya ile askeri mutabakata varmasına yönelik "çizgi aşıldı" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin Libya mutabakatına varması ile Doğu Akdeniz'deki tüm dengeler değişti. Türkiye olmadan yapılan planlar, askeri mutabakat ile tamamen çöktü. Yunanistan, Mısır ve İsrail; Türkiye'nin Libya ile yaptığı anlaşmalara tepki gösterdi.
Bununla birlikte CHP'de söz konusu mutabakata sert çıkarken, Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, Euronews için kaleme aldığı bir yazıda bu duruma yönelik, ''Libya ile varılan bir başka mutabakat zaptıyla birleştirmek ise çizgiyi aşmak oldu.'' ifadesini kullandı.
Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, Euronews için yazdığı yazısında, "Bu mutabakat zaptını, Güvenlik ve Askeri İşbirliği konusunda Libya ile varılan bir başka mutabakat zaptıyla birleştirmek ise çizgiyi aşmak oldu. Türkiye şimdi yeni bir ikilemle karşı karşıya; bir yanda Doğu Akdeniz’de uluslararası hukuktan kaynaklanan deniz haklarını güvence altına almak isterken, diğer yandan Libya’daki iç savaşın, belki de bölgedeki bir başka vekalet savaşının bir tarafı olma riskiyle karşı karşıya bulunuyor. Sanki 2011 yılından beri tarafı olduğu Suriye’deki vekalet savaşı yeterince maliyet doğurmamış gibi." cümlelerine yer verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal