CHP'de Çatlak Büyüyor! Bir Grup Daha Kurultay Çağrısı Yaptı

CHP'de olağanüstü kurultay sesleri giderek artıyor. Son olarak Selin Sayek Böke, İlhan Cihaner, Orhan Sarıbal ve Ali Şeker gibi isimler de kurultay için imza talep etti.

18.07.2018-12:17 - (Son Güncelleme: 18.07.2018-12:09) CHP'de Çatlak Büyüyor! Bir Grup Daha Kurultay Çağrısı Yaptı

CHP'de Selin Sayek Böke, İlhan Cihaner, Orhan Sarıbal ve Ali Şeker gibi milletvekillerinin meydana getirdiği, 'Gelecek İçin Biz' isimli grup da olağanüstü kurultay için çağrı gerçekleştirdi.

"24 HAZİRAN SONUÇLARI CHP'DE SİYASETSİZLİĞİN ESERİDİR"

'Gelecek İçin Biz'in bildirisinde, "24 Haziran neticeleri CHP'de uzun döneme yayılan siyasetsizliğin eseridir. Durum böyle iken CHP'nin mevcut idaresi, bugünkü siyaset anlayışını devam ettirmekte kararlıdır. Yeni bir siyasete olan gereksinim her zamankinden daha çoktur. Bugünün olağanüstü şartları, siyasi mücadeleyi toplumla bir araya getirecek, Meclisi de kapsayan fakat kesinlikle onun da dışına taşan bir siyaseti gerektirmektedir" denildi.

"PARTİ İÇİ İKTİDARI KORUMA ANLAYIŞININ TERK EDİLMESİ"

Açıklamada, Parti içi iktidarı muhafaza etmeye dönük anlayışın terk edilmesi ve tüzüğün değiştirilmesi talep edildi.

"KURULTAY İÇİN İMZA VERMEYE DAVET EDİYORUZ"

Bundan sonraki dönemde yerel seçimde adayların ön seçimle tespit edilmesi, sosyal demokrat belediyecilik anlayışının kurulması, seçim emniyeti ile alakalı kaygıların giderilmesi gerektiği söylenen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"24 Haziran seçimleri ardından milletimiz hak etmediği bir moral bozukluğuna itilmiştir. Partimize gönül veren geniş halk tabanında mevcut idarenin inandırıcılığını kaybettiği bellidir. Genel Merkezimizin bu olumsuzluklar karşısındaki kayıtsız tavrı, parti içinde de hoşnutsuzlukları yükseltmiştir. Bütün bu tespitler ve seçim ardındna gün yüzüne çıkan hal, partimizin zaman geçirmeden Olağanüstü Kurultay'a gitmesinin mecburi duruma geldiğine işaret etmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi delegelerini olağanüstü kurultay için imza vermeye çağırıyoruz."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal