CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, YSK Üyelerine "Çete Mensubu" Dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında YSK üyelerine hakaret etti. Kılıçdaroğlu, kararı onaylayan 7 hakimin "çete mensubu" olduğunu söyleyip, isimlerini tek tek sayarak salondakilere yuhalattı.

07.05.2019-14:23 - (Son Güncelleme: 07.05.2019-14:15)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalar yaptı.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İstanbul kararı hakkında açıklamalar yapan Kılıçdaroğlu, 4'e karşı 7 oyla kararı kabul eden YSK hakimlerine "Çete mensubu" sözlerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şu şekilde: "Sandık kurullarının kurulmasında bir hata var dediler. Sandık kurullarını biz kurmadık, AK Parti de kurmadı. Daha önceki seçimlerde de yaptılar. İtiraz yoktu. Bunların değişmesi gerek dediler. Bunu gerekçe gösterilerek verilen mazbatayı iptal ettiler. Hakim dediğin adam satılık adam değildir. Hakim dediğin kişi siyasi baskılara boyun eğmez. Vicdanıyla adaletle karar verir. Adaletin olmadığı bir devlet ayakta duramaz. Devletin temeliyle oynadılar. 7 tane hakim aracılığıyla yaptılar. Kumpası CHP yapmadı, onu anlamışlar. Bu işte bir gariplik var onun için itiraz ediyoruz diyorlar. Ne oluyor peki? Oturuyorlar YSK içerisindeki 7 çete mensubu hakim iptal karar veriyorlar. 7 çete mensubu arka kapıdan AK Parti'nin belirli çevreleriyle diyalog kurarak seçimi iptal ediyorlar."

Bu sözlerinin sonrasında Kılıçdaroğlu, 7 hakimin adını tek tek sayıp CHP'lilere yuhalattı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal