CHP Bodrum Belediye Başkanı Adayı Mustafa Saruhan'ın Adaylığı Düşürüldü

CHP'nin Bodrum Belediye Başkanı adayı Mustafa Saruhan'ın adaylığı AK Parti'nin itirazı sonrasında Muğla İl Seçim Kurulu tarafından düşürüldü.

26.02.2019-13:44 - (Son Güncelleme: 26.02.2019-13:37) CHP Bodrum Belediye Başkanı Adayı Mustafa Saruhan'ın Adaylığı Düşürüldü

CHP tarafından aday yapılan Mustafa Saruhan'ın adaylığına AK Parti'nin yaptığı itirazı karara bağlayan Muğla İl Seçim Kurulu, isteği yerinde gördü ve Saruhan'ın adaylığının düşürülmesine karar verdi.

"CEZASI 1 YILI AŞIYOR" İDDİASI

Saruhan'ın Başkanlığı döneminde çevre ve imarla alakalı aldığı fakat hükmün açıklanması geri bırakılması kararın verildiği cezalar toplandığında 1 seneyi geçtiği iddia edildi. İl Seçim Kurulu da adaylığa itirazı yerinde gördü.

KILIÇDAROĞLU, KOCADON'U GÖSTERMEDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u Belediye Başkan adayı olarak göstereceği iddia edilmişti. Seçimlere 52 gün kala CHP genel merkezinden yayınlanan açıklama ile Mustafa Saruhan Bodrum Belediye Başkan adayı yapılmıştı.

İL SEÇİM KURULU, CHP'NİN İTİRAZINI KABUL ETMEDİ

Bunun ardından Mehmet Kocadon Demokrat Parti'den Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu. Kocadon'un bu adımı ardından Cumhuriyet Halk Partisi, Kocadon'un adaylığının düşürülmesi için il seçim kuruluna itiraz yaptı. İtiraz neticesinde gerçekleştirilen incelemede Kocadon'un seçimlere girmesinde bir problem olmadığına karar verildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal