CHP Adayı'ndan Yeni Bir Yalan Daha, İmamoğlu Ve Küçükkaya'nın 46 Dakika Görüştüğü Ortaya Çıktı

CHP adayının yalanlar zincirine, bir yeni halka daha eklendi. AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yıldırım'la düzenleyeceği ortak yayın öncesinde 'tarafsız moderatör' İsmail Küçükkaya ile bir otel odasında gizlice bir araya gelen CHP adayı İmamoğlu, skandal ortaya çıkınca yine yalana başvurdu

19.06.2019-13:02 - (Son Güncelleme: 19.06.2019-14:54)

CHP adayı İmamoğlu, TRT ekranlarında 82 milyon insanın gözleri önünde  Küçükkaya ile 2 veya 3 dakika görüştüğünü iddia etti. Fakat SABAH'ın ulaştığı görüntüler, CHP adayı ile Küçükkaya'nın The Marmara Oteli'ndeki bir odada 46 dakika ikili bir görüşme gerçekleştirdiğini ortaya çıkardı.

Her sıkıştığı noktada yalana başvuran İmamoğlu, yine Türk halkına yalan söyledi. 23 Haziran seçimleri öncesinde Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ile TV ekranında tartışma programına hazırlanan CHP adayı, yine etik olmayan davranışlarda bulundu. CHP adayı önce, Yıldırım'a iftira atarak "Soruları önceden görmek istedi" iddiasında bulundu. Bu esnada da rakibine yönelttiği suçlamayı bizzat kendisi yaptı. 13 Haziran Perşembe günü, İstanbul'da gizli bir ziyaret düzenlendi.

CHP adayının bir konferans verdiğini öne sürdüğü Taksim'deki otele 3 gün sonra yapılacak ortak yayında tarafsız olmasını beklenilen moderatör İsmail Küçükkaya geldi.  Yıldırım'ın önceden soruları istediğini öne sürdüğü Küçükkaya ile The Marmara Oteli'nde gizli bir görüşme düzenledi. Küçükkaya saat 12.13'te lobiden giriş yaparak, asansörle 17. kata çıktı. Saat 12.14'te de bu katta, İmamoğlu'nun odasına girdi. İmamoğlu ise saat 13.09'da Küçükkaya'nın kendisini beklediği odaya çıktı. Küçükkaya uzun süre kaldığı odadan saat 13.55'te çıktı. Odaya saat 12.14'te giren Küçükkaya'nın bir süre CHP adayının danışmanı Murat Ongun, 46 dakika ise İmamoğlu ile görüştüğü tespit edildi.

Küçükkaya ve İmamoğlu'nun "15-20 dakika" dediği toplam görüşmenin ,101 dakikayı bulduğu belirlendi. Tüm bu gelişmeler sırasında, dün akşam TRT Haber ekranlarına çıkan CHP adayı, yalan atma geleneğinden vazgeçmedi. SABAH Yazarı Şebnem Bursalı'nın, "Otelde Küçükkaya ile kaç dakika görüştüğünüz" sorusuna, pişkin bir şekilde "2-3 dakika" şeklinde cevap verdi.
Küçükkaya ile Taksim'de bir otelde bir araya geldiklerini söyleyen İmamoğlu, "O gün proje tanıtımım vardı. 2-3 dakika görüştük. 'Bir talebiniz var mı' dedi. Dedim 'Yok, istediğinizi sorabilirsiniz.' Küçükkaya beni arayıp 'Sizinle görüşeceğim' deseydi kabul etmezdim. Sizinle görüştükten sonra Yıldırım'la da görüşeceğim' dediği için kabul ettim" şeklinde konuştu.

RAKİBİNİ PARLAT BİNALİ YILDIRIM'I ENGELLE  

CHP adayının moderatör İsmail Küçükkaya ile otelde gerçekleştirdiği gizli görüşmede, Ekrem İmamoğlu'nun parlatılması, Binali Yıldırım'ın konuşmasının ve projelerini anlatmasının önlenmesi stratejisi üzerinde durulduğu ileri sürüldü.

CHP adayı ve Küçükkaya'nın, açık oturumdan 3 gün önce Taksim'de bir otelde bir araya geldiklerini ortaya çıkaran SABAH, tezgahı planlayan CHP'liler ile FOX TV ekibinin kirli planını deşifre etmeye devam ediyor. Görüşmenin deşifre olmasının ardından paniğe kapılan CHP adayının danışmanları, televizyonlara ve yandaş internet sitelerine açıklamalarda bulunarak, "Küçükkaya İmamoğlu ile görüştüğü gün Binali Yıldırım'la da görüşmek istedi fakat Yıldırım istemedi. Görüşmeler Yıldırım'ın danışmanları üzerinden yürütüldü" algısı oluşturmaya çalıştıkları anlaşıldı. Ardından yapılan açıklamalar, Yıldırım'a böyle bir öneri sunulmadığını, Küçükkaya ile İmamoğlu görüşmesinin gizlice yapıldığını kanıtladı.
 
MÜLTECİ HAZIRLIĞI  

Küçükkaya ve CHP adayının yayın boyunca sergiledikleri hal ve hareketler, daha önceden belirledikleri ortak bir strateji kapsamında hareket ettikleri izlenimine yol açtı. Bunlardan en belirgin olanı, söyleşi İstanbul'un sorunları üzerine yapılacağı halde, CHP adayının bazı meselelere, hazırlanmış grafiklerle gelmiş olmasıydı. Örneğin CHP adayı son derece spesifik bir konu olan Suriyeli mülteciler meselesine, ciddi bir hazırlık yaparak gelmişti. Bu hazırlıklar, CHP adayına soruların önceden verilmiş olduğu veya moderatörle beraber hazırlandığı izlenimini güçlendirdi.

KREŞ SORUSUNA ENGEL 

İmamoğlu'nun, kendisine sorulmasını kabul etmediği en kritik sorulardan biri, belediye başkanlığı yaptığı 5 senelik süre içinde Beylikdüzü'nde, vaatlerinin büyük bölümünü yapmamış olması. Binali Yıldırım, Ekrem İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu dönemde vaatlerini yerine getirmediğini söyledi ve "Ekrem Bey 12 kreş vaadinde bulunmuş ama 1 tane yapmış" dedi. İsmail Küçükkaya, burada hemen Binali Yıldırım'ın sözünü böldü ve söz konusu kreş meselesinin Ekrem İmamoğlu'na soracağına söyledi. Fakat bu soru İmamoğlu'na sorulmadı.

Küçükkaya Yıldırım'a, "İzmir Belediye Başkan adaylığı yaptınız. Yarışı kaybettiniz. 31 Mart'ta da seçimi geride bıraktınız. Kaybettiniz, kazandınız demem ama geride bıraktınız. Bunun analizini yaptınız mı?" diye sordu.. Küçükkaya, Yıldırım'ı İzmir'de oyunu yükseltmesi ve İstanbul'da seçimlerin tamamlanmamasına karşın başarısızlıkla suçlaması dikkat çekti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal