CHP, 23 Haziran Seçimleri İçin Bedelli Askerliğin Ertelenmesini İstedi

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, 23 Haziran seçimlerinde oy kullanabilmeleri için bedelli askerlik celbinin o tarihe gelenlerin askerliklerinin ertelenmesi için kanun teklifi verdi.

14.05.2019-16:30 - (Son Güncelleme: 14.05.2019-16:26)

Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini iptal ederek 23 Haziran’da yeniden seçim kararı vermesinin sonrasında harekete geçen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), seçimin yapılacağı tarihle kesişen bedelli askerlik celbinin ertelenmesi için kanun teklifi sundu.

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu’nun verdiği kanun teklifinde, 23 Haziran seçimlerinden 14 gün evvel bedelli askerlik hizmeti sebebiyle silah altına alınacak yükümlülerin celp tarihlerinin ertelenmesi istendi.

Kanun teklifinin gerekçesinde 31 Mart seçimlerinde 16. Bedelli Askerlik Celp Dönemi’nin Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından ertelendiğini fakat yeniden seçimde fiziksel şartlardan sebeple böyle bir ertelemenin mümkün olmayacağı bildirildi. Teklifte, 8 Haziran’da başlayacak olan 21. Bedelli Askerlik Celp Dönemi’nin Milli Savunma Bakanlığı tarafından tespit edilen bir tarihe ya da son bedelli askerlik celp döneminin sonuna alınması öngörülüyor.

Karasu’nun bedelli askerliğe dönük kanun teklifi kabul edilirse, 23 Haziran seçiminde bedelli yükümlülülerinin oy vermesinin önü açılacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal