CHP, 23 Haziran İstanbul Seçimi İçin 115 Milletvekili Görevlendirdi

CHP, 23 Haziran İstanbul seçiminde saha çalışmasında görev alması için 140 milletvekilinden 115'ini görevlendirdi

21.05.2019-10:30 - (Son Güncelleme: 21.05.2019-10:25)

CHP, 23 Haziran İstanbul seçiminde saha çalışmasında görev alması için 140 milletvekilinden 115'ini görevlendirdi. 3 gruba ayrılan vekiller, 22 Mayıs günü çalışmalara başlayacak.

YSK'nın 23 Haziran'da tekrarlanacak İstanbul seçimlerinde CHP milletvekillerinin çok büyük kısmı da sahada bulunacak. Meclis çalışmaları amacıyla Ankara'da yalnızca 1 grup başkanvekili ile 25 milletvekili yer alacak.

CHP Grup Başkanlığı tarafından milletvekillerine gönderilen söz konusu "görevlendirme" yazısında, 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi sebebiylye milletvekillerinin çalışmalara aftif bir şekilde katılımını sağlamak için yeni çalışma düzeni kurulduğu aktarıldı.

ANKARA'DA 25 VEKİL GÖREV ALACAK  

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal hariç 138 milletvekiline yapılan görevlendirme doğrultusunda, CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç dönüşümlü olarak Meclis Genel Kurulu'ndaki yasama sürecini takip edecek. 1 grup başkanvekiliyle beraber Meclis'te bu süreçte 25 milletvekili görev alacak.

22 MAYIS'TA BAŞLAYACAKLAR  

Görevlendirilen milletvekilleri seçim kampanyasının başlayacağı 22 Mayıs Çarşamba tarihi itibariyle İstanbul'da çalışmalara başlayacak. Milletvekilleri 9 günlük bayram boyunca ise kendi seçim bölgelerinde yer alacak. Eğer bayramın Meclis çalışmaya devam ederse, görevlendirmede değişiklik yapılacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal