Ceylan Özgül'den Sonra O Eski Üyede İtiraf Etti

Adnan Oktar ve suç örgütüne gerçekleştirilen operasyonun sonrasında, örgütte uzun yıllar kalan ve yakın zamanlarda ayrılan Ümit Kuruca, Oktar’ın başkanlık sistemine tamamen karşı olduğunu belirtti.

12.07.2018-14:59 - (Son Güncelleme: 12.07.2018-15:02)

Adnan Oktar ve suç örgütüne karşı gerçekleştirilen operasyonun sonrasında, grupta uzun yıllar kalan ve yakın zamanlarda kaçarak örgütten ayrılan Ümit Kuruca yaşadıklarını DHA'ya anlattı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kamuoyunda "Adnan Hoca" olarak tanınan Adnan Oktar ve suç örgütüne karşı sabah saatlerinde operasyon düğmesine basıldı. Başta Adnan Oktar olmak üzere örgütle bağlantısı bulunan 170 şüpheli emniyet güçleri tarafından gözaltına alındı. Örgüt içerisinde yer alan ve yakın tarihlerde bağlantılarını koparan Ümit Kuruca, Adan Oktar ve örgütü hakkında itiraflarda bulundu.

"ÖRGÜT İÇİNDE YAŞI KÜÇÜK, REŞİT OLMAYAN KIZLAR OLDUĞUNU BİLİYORDUM"

13 sene örgüt içerinde kaldığını ifade eden Ümit Kuruca ise, "Burada hücre sistemi vardı. Ben en yakınında olmama rağmen, bilmediğim birçok konu vardı. Arabasını kullanıyor, telefonlarına bakıyor, bütün organizasyonlarına bakıyordum. Aynı evde kalıyordum bu adamla. Buna rağmen benim de bilmediğim birçok konu ile karşılaştık. Örgüt içinde yaşı küçük, reşit olmayan kızlar olduğunu biliyordum. Ama daha da fazla olduğunu öğrendik" şeklinde konuştu.

"YURT DIŞINDAN ÖRGÜTE KARŞI YÜKLÜ MİKTARDA FİNANS SAĞLANIYORDU"

"Örgüt içinde erkekler kısmında bölüm bölüm herkesin faaliyet yaptığı alanlar vardı. Kimisi yurt dışı bağlantılarını kurardı’’ diyen eski üye Ümit Kuruca ‘’Örgüte İsrail ve Pentagon tarafından yüklü miktarda paralar gelirdi. Kimi zaman hediye kisvesi altında çok pahalı hediyeler gelirdi. Yurt dışından örgüte karşı yüklü miktarda finans sağlanıyordu. Televizyona sürekli İsrail ve Amerika'dan misafirler gelip, programlara çıkıyordu. Bunların arka planında o kişilerin para karşılığında fikirlerini ülkemizde anlatması yatıyordu" şeklinde konuştu.

"BAŞKANLIK SİSTEMİNE KARŞIYDI"

Örgütün elebaşı olan Adnan Oktar'ın başkanlık sistemine tamamen karşı olduğunu ifade eden Ümit Kuruca, "Başkanlık sistemini Abdullah Öcalan'ın desteklediğini, çok yanlış olacağı şeklinde devlet büyüklerimize aba altından sopa göstererek, yıllarca faaliyette bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı özelde eleştiriyordu. Birçok devlet büyüğünü özelde eleştiriyordu. Özel sohbetleri ve televizyondaki açıklamaları tamamen terstir. Bir anda gelişen bir şey olmadı. Çünkü oraya yıllarınızı veriyorsunuz. Oradaki arkadaşlarınızı seviyorsunuz. Allah adıyla kandırıldığımız için bazı şeyleri algılayamadık. Yaşımız çok küçüktü. Ben örgüte girdiğimde 18 yaşındaydım. Birçok şeyi zamanla daha iyi anlayabildim. Biz bu davanın sonuna kadar takipçisi olacağız" diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal